Avatar uživatele
_136

Je pravdou, že dobrý chleba už za méně než sto korun nekoupíme?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? da ny, JežíšKristus před 1174 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
seraphico

Není. Dobrý chléb kupuji běžně a cena je hluboce pod 100 korun.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Myslím, že neni. Záleží na chuti. A když si upečeš sám, ta vyjde určitě levněji.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
JežíšKristus

Chléb má vydržet i týden, a je pravda, že ten ze supermarketu bude po týdnu zelený.
Správný chleba má být ale také tvrdý. Většina lidí si zvykla na „měkký“ chléb ze supermarketu, a správný tvrdý chléb by třeba ani nechtěla.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

Tak v chudších zemích by možná šel pořídit chléb levněji a dobrý, pokud je přímo z pekárny a ne ze supermarketu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lgee

Chleba stoji pod 100 i na Islandu..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Záleží na velikosti. Občas se dobrý chleba dá koupit. Také záleží na chuti, každému vyhovuje něco jiného.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Není chléb, jako chléb. Možné to je.
Chleby kváskové, s vyšším podílem žitné nebo jiné mouky (kaktusová, mandlová. lněná atd. atp.) ,vylepšené různými semínky, ořechy, olivami, rajčaty apod., jsou při 1 kg hmotnosti i dražší, než za 100 Kč.
Neuvedl jste časový horizont, kdy předpokládáte, že chléb (běžný, pšeničný), ani za 100 Kč nekoupíme. Zatím ho lze pořídit asi od 50 – 80 Kč.
Kváskový chléb může být dražší. Veka nebo pecen chleba má odlišnou gramáž. Žitný chléb je dražší, protože je několikanásobně dražší, než pšeničná. Podíl žitné mouky v upečeném chlebu, má vliv na jeho celkovou cenu.
400g balený žitný chléb, kulatý, krájený, kupuji v prodejně pečiva za 39 Kč. ANO, 1 kg tedy stojí téměř 100 Kč.
Samostatnou kapitolou je chléb z bezlepkové mouky, určený pro zvláštní výživu. Tam je cena velmi vysoká. 100 Kč na 1kg chleba nemusí stačit! Ve větších městech jsou prodejny/pekárny, s ještě přijatelnou cenou. Vakuově balené v supermarketech jsou drahé. 1kg bezlepkové mouky /chlebové směsi se pohybuje kolem stokoruny.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1162 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
da ny

Kvalitní chléb je hutný, dlouho vydrží. Naši předkové chléb i pečivo krájeli na kostky. Ty dále zpracovávali, sušili, namáčeli do kávy v polévce.
Dnešní pšeničné chleby (a s nižším podílem mouky žitné) jsou měkké a porovité. Brzy se kazí/plesniví.

před 1174 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek