Není ostrá hranice a ne pro všechny živiny stejně. Každá nepřiměřená teplota jejich množství snižuje, je to otázkou míry. Ale i když necháš potraviny jen tak ležet, tak se mění. Zkrátka za každé teploty se v potravinách mění něco jiného. Univerzální odpověď tedy neexistuje.
Upravil/a: Edison
0
před 1639 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Asi záleží jak co. Nicméně například u zeleniny tomu tak je. Když se jakkoliv zpracuje, respektive změní prostředí.
0
před 1639 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V zelenině toho kromě kvalitní vlákniny moc nehledejte/nenajdete.
Půda je „vyprahlá“, dávno bez živin (podle odborníků). Přispívá
k tomu i nevhodné hospodaření s půdou oproti minulosti/našim předkům.
Pokud zeleninu/ovoce člověk rozumným způsobem nepřihnojí, vitamínů a
minerálů má pramálo!
Větší šanci na přežití mají minerální látky. Vitamíny se varem
částečně ztrácejí,
C zcela. Tam stačí i nevhodné užití kovového nože.
Uchovávání potravin mražením je dobrým způsobem, pokud dodržíme
nějaká „pravidla“, kterých bude v radách na internetu spousty.
Většinou se zelenina před mražením rychle, tepelně upraví.
Z toho vyplývá, že je téměř zbytečné se nad tím zamýšlet. :).
0
před 1637 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |