Kdyz startujes auto, taky mu musis dodat pohonne hmoty! Stejne je to s lidskym organizmem.
0 Nominace Nahlásit |
Zajímavá teorie. Zajímavé pro mě na ní je, že já mnoho, mnoho desetiletí nesnídal a metabolismus v čudu nemám. naopak, pracuje pořád stejně rychle.
Takže možná výjimka potvrzuje pravidlo, ale pro jistotu ti dám radu k proclení: DO NIČEHO SE NENUŤ, KDYŽ PŘÍJMÁŠ POTRAVU (jinak brzy opustíš tělo).
0 Nominace Nahlásit |
Nevím
Každý to má jinak.
Odborníci se neshodují a mění se trendy.
Já nezastávám teorii, že ráno má být vydatná snídaně a nastartovat tak
den. Vyhovuje mi to, jak to „zařídila příroda“.
Jím až 1 – 2 hodiny po probuzení (poslední jídlo tak 2 h před
spaním).
Vyhovuje mi řídit se biorytmem a funkcí orgánů v těle. A to, jak se
běžně stravují 2/3 světa, zejména jižní národy.
Vyhovuje mi to asi 13 let (i pro zdravotní stav/změny). Na ten obvyklý,
český a zde léta propagovaný režim jsem dojela…. 😉
Jogurtem (studeným) bych nikdy svůj fyzický motor nestartovala.
Ideální (zdravá) snídaně je teplá, tedy polévka a vhodné kaše (hlavně
v chladných měsících). Jsem tedy jako například Číňan ;D ;D ;D
Tělu má vyhovovat systém“ dopoledne sacharidy, ovoce, lehká strava do
12 hodin. Těžká jídla oběd je podle biorytmu nejvhodnější konzumovat
mezi 14. – 16. hodinou. Nedělím se s přítelem.
Večeři bych nedala příteli a nepříteli, ani drobek. 2/3 světa
„hodují“, právě ve večerních hodinách 😉 Jsou zdravější, než
Češi. Podílí se na tom, také složení stravy a absence nevhodných
kombinací (kterých jsou české zvyky plné).s
Když mám na něco chuť, dám si to kdykoliv, bez výčitek. „Neprasím“
každý den…..
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |