Já zavařuji jinak. Nedávám moc cukru, někdy místo cukru špetku soli, která zvýrazní chuť ovoce.
Na dno sklenice dám lžíci cukru, skládám ovoce a zaliji studenou vodou. Pak samozřejmě sterilizuje. Nikdy se mně nic nekazí.
--
Jinak cukerný roztok získáte svařením cukru s vodou.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Cukerný roztok získám jen převařením podílu vody + cukru do úplného
rozpuštění.
Převařením se zničí možné zbytkové nečistoty v cukru, zalitím vroucí
vodou z konvice naopak mohu přidat nepatrné částice usazenin.
Takže pro přípravu kompotu doporučuji povařit. Není nutné zalévat
vařícím roztokem, aby ovoce příliš nezměklo…
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |