Avatar uživatele
Jita Vava

Je možné použít skořici (celou) k ochucení např. kompotu opakovaně?

Mohu požít celou skořici opakovaně, pokud například vařím jablečný kompot? Do kompotu nechám vyvařit kousek celé skořice. Pokud bych použila ten samý kousek znovu, získal by kompot opět skořicovou chuť nebo při druhém použití už je skořice bez aroma?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gagaga před 3738 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Vyzkoušejte a uvidíte. Záleží na tom, jak dlouho jste skořici vařila. Po jednom varu skořice chuť neztratí, ale při dalším použití je její aroma slabší.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Každé koření „vyvařením“ obsažené silice (chuť, vůni) ztrácí.
Pokud chceš ´ušetřit´, spíše použij menší kousek skořice, než abys ji použila opakovaně (navíc kůra nasákne i chutí onoho kompotu, takže bys mohla jablkový kompot ´ochutit´ třeba hruškovým, v němž bys skořici ´vyvařila´ dříve).
Opakované použití koření není vhodné (i kdyby se ti zdálo, že je ještě škoda jej vyhodit).
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Rozhodně bych použila novou skořici, mám velmi ráda její vůni i v kávě. 🙂

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek