"Podle posledních vědeckých poznatků o působení jednotlivých druhů mastných kyselin v olejích je složení a vliv řepkového oleje ještě lepší než u oleje olivového. Řepkový olej obsahuje velmi málo nasycených mastných kyselin a naopak významné množství mononenasycených i esenciálních mastných kyselin omega 6 a omega 3.
O tom, že slunečnicový olej, velmi doporučovaný, snižuje oba cholesteroly – l dobrý i špatný, zatímco řepkový jen ten špatný, vím dávno..
Četla jsem to před několik lety v knižních zdrojích, proto používám jen řepkový..
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Na smažení sádlo ;), přepuštěné máslo
Všechny oleje zahleňují organismus (střevo) kromě olivového za studena
lisovaného, ten je však vhodný do studené kuchyně.
Pokud posuzujeme oleje podle obsahu Omega 3 a 6 (PUFA) a ostatních
m. kyselin (SAFA, MUFA), je nejlepší poměr v oleji řepkovém, za ním
v závěsu je olivový olej.
Ve slunečnicovém oleji je příliš mnoho o6 a málo o3 … z tohoto důvodu
spíše devastuje cév,y ve kterých se pak snadno usazuje cholesterol.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |