Doteď jsem používala rostliný (řepkový) olej. Od určité doby kupujeme jen olivový, nebo kukuřičný olej. Mohlo by mi to při pečení buchet a moučníků nějak ‚pokazit‘ konečný výsledek? Předem děkuji za odpověď.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 4843 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslím, že ne:) Podle mne by rozdíl poznal jen opravdový gurmán:)
Jinak já na pečení používám slunečnicový olej a na saláty a zálivky olej olivový:)
0 Nominace Nahlásit |
do kynutého těsta používám tuk /heru a pod /jinak do třeného nebo piškotového olej ale olivový je skoro škoda .Ale výsledek to určitě nepokazí
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym
před 4843 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jestli mohu doporučit.
Na smažení – slunečnicový, případně olivový (ALE NE extra
panenský!)
Do salátů – extra panenský olivový olej
Do buchet a moučníků dáváme slunečnicový, vždy to chutná dobře. Ale
nebude problém, když tam dáš řepkový nebo kukuřičný. Jen bych tam
nedávala ten olivový.
0 Nominace Nahlásit |
Já na všechno již používám pouze olivový olej, ale do pečení bych ho asi nedávala.
0 Nominace Nahlásit |
Je to jedno, jaký použiješ olej. Já jsem dřív používala klasický řepkový nebo slunečnicový, ale rozhodla jsem se, že začnu vařit alespoň trochu zdravěji, proto jsem si objednala slunečnicový olej za studena lisovaný z https://www.fabioprodukt.cz/ , který je mnohem zdravější. I tak se ho ale snažím používat minimum.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |