V obou případech se jedná o kysané mléčné výrobky, rozdíl však spočívá v druzích mikroorganismů, které se používají k výrobě. V případě acidofilního mléka je nosným mikroorganismem Lactobacillus acidophilus, což je probiotická kultura, která výrazným způsobem ovlivňuje složení střevní mikroflóry.
Kefírové mléko by však mělo obsahovat speciální typy kvasinek uvedených v právních předpisech. V naší republice se mnohdy název „Kefírové mléko“ bohužel používá nesprávně, a to v souladu s místními zvyklostmi, kdy se pod kefírovým mlékem vlastně rozumí mléko acidofilní. Kefírové mléko s předepsanými mikroorganismy se na trhu prakticky nevyskytuje
Zdroj: http://www.coop.cz/magazin/3_2002/mleko.html
0 Nominace Nahlásit |
V současné nabídce nechybějí mléka acidofilní a kefírová. Čím
jsou zajímavá pro náš jídelníček?
V obou případech se jedná o kysané mléčné výrobky, rozdíl však
spočívá v druzích mikroorganismů, které se používají k výrobě.
V případě acidofilního mléka je nosným mikroorganismem Lactobacillus
acidophilus, což je probiotická kultura, která výrazným způsobem
ovlivňuje složení střevní mikroflóry.
Kefírové mléko by však mělo obsahovat speciální typy kvasinek uvedených
v právních předpisech. V naší republice se mnohdy název „Kefírové
mléko“ bohužel používá nesprávně, a to v souladu s místními
zvyklostmi, kdy se pod kefírovým mlékem vlastně rozumí mléko acidofilní.
Kefírové mléko s předepsanými mikroorganismy se na trhu prakticky
nevyskytuje.
V každém případě je tento kysaný nápoj pro náš metabolismus
přínosný a jeho konzumaci lze vřele doporučit zejména lidem, kteří mají
problémy s trávením laktózy.
http://www.coop.cz/magazin/3_2002/mleko.html
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |