Avatar uživatele
Nechápavé

Jakou omáčku/směs si děláte ke špagetám/těsto­vinám?

Recepty?;

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3297 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

A nemohlo by to být k rýži?
Já obecné těstoviny nerad…
😉

  • základem je cibule (podušená až do tmavohněda, ale nepřepálená)
  • vedle narychlo osmahneš maso nakrájené na plátky (nezkoušel jsem ryby, ale jinak jakékoli)
  • osmahnuté maso zaleješ vývarem (no, i vodou, ale není to ono) a podusíš do měkka
  • okořeníš (dle chuti)
  • přidáš dušenou cibulku a za důkladného míchání přivedeš k varu
  • osolíš (dle chuti)
  • mezitím si uvaříš těstoviny (já rýži)
  • servíruješ

😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
chachar1922

Sýrovou omáčku a nebo mleté maso – koupím boloňskou ve sklenici a smíchám to. (dochutím)

Pokud se mi nechce nijak vařit a vařím třeba jen sama pro sebe a mohu to odfláknout či spěchám, tak osmažím nakrájenou klobásku nebo salám na cibulce, přidám kečup, okořením, přidám česnek a mám rychlomajdu.

Upravil/a: chachar1922

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Cibulku nakrájenou nadrobno zpěním na sádle, vložím maso z plecka ( na kostky, nudličky, trojúhelníky ), opeču až je cibulka dozlatova, zapráším sladkou paprikou (podle chuti i pálivou) , posolím, opepřím, podleji vývarem (ten mám vždy po ruce) , zamíchám a pod pokličkou dusím až je maso měkké. Je – li tomu tak, přidám rajčatový protlak (pyré), podleju vývarem, popřípadě zahustím moukou rozmíchanou ve vodě a dochutím. Gramáž neuvádím, protože vše dělám přiměřeně. Pokud to uděláš v tlakáči, máš to hotové dříve než se uvaří špagety.
Já to mám rád i s vrtulemi.

http://postim­g.org/image/o­vy271e9t/

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Páč nemám rád kečup, ideální je pro mně jako základ výpek z pečení masa. Přidám zahušťovadlo (mouka ve vodě, nebo smetaně – i zakysané), pepř a převařím. Na rychlovku používám zapékací omáčky v pytlíku – houbová, k vepřovému, ke kuřecímu…přek­vapivě dobré!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Ke špagetám sýrovou nebo boloňskou, k ostatním těstovinám vepřovej guláš nebo pečený kuře se šťávou. Ostatními těstovinami myslím malý Zátkovy kolínka, jinačí snad ani neberu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

500 ml tetrapak rajčatové pyré, soľ, cukor (ak máte radi sladké rajče) a korenie na pizzu (nesklame, len nekupujte najlacnejšiu zmes), 3PL oleja

  1. olej na dno hrnca…pustite plyn
  2. o pár sekúnd vylejte rajčatá na olej…pozor, prská, lejte pomaly
  3. osoľte, dajte korenie na pizzu a cukor.....radšej všetkého menej než viac
  4. miešajte a varte 10 minút, potom ochutnajte, či vám chuť vyhovuje

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
talka

Páč nemám ráda paštiky, manžel je ochucoval kečupem a po ohřátí a smíchání s těstovinami nám to chutnalo (rychlovka).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

U nás je oblíbená z mletého masa (vepřové, hovězí, mix, krůtí), může být i pokrájené na drobnější kousky.
Maso osmahnout na cibulce zpěněné na sádle + bobkový list. Přidat nahrubo nastrouhanou větší mrkev, jemně posekanou hladkolistou petržel. Rajský protlak, zalít vývarem (zeleninový bujon), přidat v sítku (vajíčku) nové koření a kuličky pepře.
Podusit téměř doměkka, zahustit záklechtkou (voda + mouka), provařit 20 minut.
Dochutit: sůl, lžička cukru, je možné 1 – 2 lžíce kečupu, trošku majoránky. (Případně lze přidat i lžíci worcestru. Někdy přidám i koupené koření na špagety.....).
Přelít na špagety, posypat strouhaným parmezánem, sýr eidam apod
„Vylovit“ vajíčko s kořením a bobkový list.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Psala jsem to tu celkem nedávno.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek