Avatar uživatele
arygnoc

jaká má být teplota vody

na zalití pomleté zrnkové kávy – turka?
má být vařící?
nebo těsně před varem?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? Kerberus, chudst, barnajka, suaeda před 4834 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
suaeda

Káva turek se má tzv. spařit. Nejprve na kávu v hrnku kápnu menší množství horké vody a po chvilce doliji zbytek. Kafe má potom lepší chuť a pěknou pěnu.
Jinak co se týče teploty vody tak ta by asi měla být těsně před varem.
Káva v džezvě, která se připravuje současně s vodou má jen vzkypět a hned džezvu odstavit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Dle baristů (profíci na kávu), těsně před bodem varu. Jenže termostaty varných konvic jsou nastaveny až na var, kdy vypnou.
Další rady, viz kolega a ostatní odpovědi v minulosti na dané téma.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Děda Louda

Odborníci uvádějí teplotu vody 96 °C.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Ptostě od nadmořské výšky 1000 m a výše si podle odborníků správnou kávu neuděláš.

Zdroj: http://kabinet­.fyzika.net/stu­dium/tabulky/te­plota-varu.php

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek