Ve filipínské kuchyni je zřetelný vliv evropských kolonizátorů a
americké přítomnosti, které se mísí s čistě domácími
specialitami.
Velkou část potravy tvoří ryby. Velmi využívané jsou sladké brambory
camote a rýže. Středomořský vliv filipínské kuchyně poukazuje na olivy,
papriku a šafrán.
Čistě domácí kuriozitou je balut – vejce s viditelným zárodkem. Tuto
lahůdku si dopřávají chlapci před milostnou schůzkou.
Zdroj: http://www.mahalo.cz/filipiny/informace-o-filipinach/filipinska-kuchyne-tradicni-jidla.html
Upravil/a: dubraro
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |