Avatar uživatele
Kelt

Jak zaručit, aby se mi nezkazily klobásy?

Tak jsem si koupil kilo klobás a z hrůzou jsem zjistil, že mraznička je plná. Tak jsem je vložil do sáčků a nechal na balkoně. Včera byla zima, ale dnes je tam teplota snad 8 ° C. Takže asi nebude mrznout. Jedná se o 10 ks, a mám to rozplánované na 5 týdnů. Když nebude mrznout, tak se mi to asi zkazí. A balkon je umístěn na jižní straně. Znáte něco, jak uchovat použitelnost klobás po delší dobu? Autoledničku nemám, mrazicí taška je na pár hodin a sousedy otravovat nechci. Děkuji.

Zajímavá 0 před 1440 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

Musíš je ponořit do oleje a něčím zatížit, jinak je po nich, RIP. Počkej, vlastně některý klobásy vydrží, to je třeba zjistit, o jaký se přesně jedná. Já jsem jednou našel ve spíži po třech letech viset klobásu a ještě byla ok, když jsi ji delší chvíli žužlal, nechala se ukousnout a byla SUPER!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Na pět týdnů? Jedině snad zavařit, resp. konzervovat. Návody a vhodné nálevy se dají na netu najít. Je ale nutno počítat s tím, že chuťově to už nebude úplně stejné jako čerstvá klobása. Běžně se tak konzervuje všechno ze zabíjačky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jestli je to klobása, tak v tomto počasí i větru vydrží venku (jestli jí někdo nebo něco nesežere) … v lednici je 6–8°, venku max 10° (spíš míň) … a je to lepší jak v lednici, ta je uzavřená, bez průvanu, a ten je nejlepší konzervant …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Jestli jsi koupil kvalitní klobásy, které jsou pouze z masa, vody a koření, tak ti v pohodě vydrží když je necháš viset na balkoně, jen trošku seschnou, ale na kvalitě neztratí, ba naopak. Pokud jsi koupil levný šunt, tak zbývá už jen modlit se, aby mrzlo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Podle mně by kvalitní měli vydržet na suchém vzduchu. Hlavně ne do igeliťáku. Třeba uzené se u nás kdysi skladovalo běžně jen zavěšené … a už nevím kde – opravud to bylo „kdysi“.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1155 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Kepler, Kelt: fermentované vydrží (nebo jak se ten proces správně jmenuje). Prostě za všechny čabajka, lovečák normálně přežijou Vánoce i novej rok a v klidu! (;

před 1440 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

To máš pravdu. Ale tyhle výrobky jsou nejen fermentované, ale taky sušené. Problém je v jejich konzumaci, kdo má klapačky, nemá šanci.

před 1440 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

…jen se budou trocha „potit“, když nebude dostatečně chladno. Zdroj: zkušenost.

před 1440 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek