Avatar uživatele
vivatisCZ

Jak udělat, aby omáčka nebyla druhý den jako pudink?

Zdravím, když udělám omáčku nechám ji vychladnout a dám do ledničky tak je pak jak pudink prostě strašně moc hustá. Když si jí nandám a dám do mikrovlnky tak je to pak OK, ale když mi vařila mamka tak nikdy neměla omáčky druhej den tak hustý.

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2791 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Má to na svědomí přílišné množství hladké mouky, které jsi patrně k zahuštění použil. K zahušťování by se mělo používat co nejvyšší podíl přirozených ingrediencí, zejména cibule (nechat ji úplně rozvařit), případně na jemno nastrouhané zeleniny nebo smetany.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Se zahuštěním do druhého dne je potřeba počítat
a zahustit radši o něco méně. V tomto počasí ani
není nutné dávat omáčku do chladničky. Do druhého dne
vydrží ve špajzu → zhoustne také, ale o trochu méně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
sesednizkola

Zahustit míň s pokud děláš třeba buřtguláš tak ještě míň, protože brambory pustí škrob a zahušťují také a to dost. Jinak pokud je jako pudink, prostě ji rozred vodou a omáčka bude zase jako od maminky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek