Avatar uživatele
JájsemRaibek

Jak uchovat zázvor, aby vydržel?

Mám ho nechat tak, jak je (kořen), nebo ho mám namočit, nebo snad do mrazáku?
Jak dlouho vydrží koupený zázvor, než seschne nebo zplesniví při pokojové teplotě?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, křemílek, jepik, briketka10, lota, Lamalam, gecco před 3327 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Při pokojové teplotě nevím, ale v ledničce vydrží neoloupaný 3 – 4 týdny naprosto v pohodě.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Karol.

Já jsem tedy nikdy s tímto problém neměla. Uchovávám ho neoloupaný normálně položený na kuchyňské lince a je vždy skvělý. Podle potřeby pak kousek uříznu a oloupu. Místo kde byl řez po pár dnech uschne, ale stačí jen plátek odkrojit a zázvor je opět zdravý.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

Vydrží dlouho, ale ne navždy…
😉
Pokud mám ´moc´ zázvoru krátkodobě, udržuju jej v zavřené krabičce v lednici.
A pokud dlouhodobě, nakrájím jej nadrobno a strčím do mrazáku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek