Kepler
Obvykle oplachuju, ale třeba u ovoce, které se musí oloupat (mandarinky,
pomeranče apod.) to celkem nemá smysl. Ostatně pokud jsou překročeny
hodnoty pesticidů, dusičnanů a dalších, tak to taky nemá smysl. Oplachovat
je vhodné z hygienického hlediska.
Ametyst
Některé ovoce nebo zeleninu opláchnu v octové vodě. Někdy používám
i ozónovou čističku.
Dochy
Většinou opláchnu vodou (neloupací kusy)
zjentek
Oplachuji vše, včetně vajec. nezávisle na tom, jestli se loupe, strouhá,
škrábe… vždy před konzumací KONTAKT S VODOU!
Voskované pak přes noc do roztoku vody s otcem.
EKSOT123
Trochu větší účinnost jistě bude při použití kartáčku nebo drsné
strany houbičky. Ale nedělám. Ale pokud jíš u jablka i s ohryzky, tak
určitě nejez slupku v dolíčku kolem stopky. Tam se usazuje nejvíc imisí a
pesticidů.