Můj bramborový salát je z vařených bramboc typu A,ty uvařím ve šlupce,nechám vystydnout,oloupu a nakrájím na kousky,přes kolečko nee.Pak si nakrájím na tenké plátky sterilované okurky,jednu menší červenou silnostěnnou papriku nakrájím na drobné nudličky a jednu cibulku s natí taky na tenká kolečka včetně té zelené části.Vše hodím do větší mísy,trochu osolím,opepřím,a připravím zálivku z láku z okurek,trochy oleje,trochy horčice,taky přidám ještě sůl,cukr pepř a dobře prošlehám a na závěr tím přeliju předem připravené brambory a zeleninu.Promíchává se stylem nadhazováním,jinak se brambory rozmačkají.Podle chuti přidám ještě sůl.Jíme hned se smaženým řízkem nebo smaženou rybou,nebo vychladíme.Mě vychlazený moc nejede,ale sním ho,když je více zálivky tak se vsákne do brambor.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
On se takový salát vaří? A pro kluky je jiný?
Ta to jsem teda toho jelen.
Já vždycky vařila jen brambory a vejce.
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, iceT, hanulka11, anonym
před 4286 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hlavně se do salátu vaří brambory a zelenina. Potom už záleží jenom
na chutích a na tom, co máš rád. Salát se dělá z teplých
i z chladných brambor. Dobré je vybírat „salátové“ odrůdy, které se
nerozsypávají a drží tvar kostiček.
Začínám salát tak, že oloupu a nakrájím nadrobno jednu cibuli, přeliju
ji horkým solným roztokem a potom přidávám to, co v salátu chci mít –
trochu mrkve, petržele, celeru, kyselou okurku (vše nakrájené na kostičky).
Můžeš přidat hrášek nebo uvařené fazole, na tvrdo uvařené vejce,
salám atd. Přisolíš, opepříš a zamícháš s ochucenou majonézou,
jogurtem, kysanou smetanou nebo octovou zálivkou.
Výborný je salát, kde uvařené brambory nakrájíš na plátky a jednotlivé
vrstvy na talíři proléváš horkou zálivkou z oškvařené anglické
slaniny (nebo jen olej) a s jednou menší na půlkolečka nakrájenou a
zesklovatělou cibulí, zalitou vodou a povařenou s jednou středně velkou
kyselou okourkou nakrájenou na kostičky, ochucuje se trochou soli, pepřem a
octem. Nezapomeň na lžičku až dvě cukru, protože zálivka má být
sladkokyselá.
0 Nominace Nahlásit |
Každý ho dělá asi jinak,ale asi budeš chtít co nejjednodušší recept.Takže:uvařit brambory ve slupce,ať se Ti moc nerozvaří.Nechat zchladit,nakrájet na kostičky,osolit a opepřit.Potom k tomu přimícháš,mrkev a petžel.Můžeš i trochu celeru.Taky na kostičky.Tuto zeleninu si buď uvaříš v sladkokyselém nálevu,nebo nejlépe si koupíš ve sklince sterilovanou.Pak tam přidáš sterilovaný hrášek,okurky nakrájené na kostičky a vejce natvrdo.Můžeš i cibuli na jemno.Všechno to opatrně promíchej s majonézou,můžeš i trochu tatarky.Žádné nálevy,měl by si s toho sračku.Pokud se Ti nebude chtít zelenina vařit,tak si kup ve sklince mrkev s hráškem,a na petržel a celer se vykašli.Jenom nekupuj směs do bramborového salátu,ten je hnusný.
3Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, iceT, shadow vj
před 4285 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U nás se majonéza malinko naředila lákem z okurek přidala šťáva
z jednoho citronu kořenová zelenina uvařená ve slaném nálevu. Né moc jen
pro zpestření kousek sterilované kapie Kys okurka, cibulka na jemno a lžíce
hořtice vařené vejce Vše se nakrájelo na plátky a lehce smíchalo
s majonézou sůl a pepř podle chuti,Hotové smněsi ze skla jsou v salátu
tvrdé
Doplňuji:
Případně šunka nebo salám.
Upravil/a: elektrikář
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |