Avatar uživatele
beer

Jak se „nakládá“ cibule bez láku?

Kdysi mně kdosi říkal, že je výborná .....(termín právě nevím) cibule. Má se to snad dělat tak, že se oloupaná cibule nakrájí na půlkolečka, přidá cukr, pepř, sůl a troška octa. Vše se promíchá a ve sklenici šupne do chladničky. Cibule prý sama pustí šťávu a má to být velká bašta.. Jediné, co ještě vím – jedná se snad o recept z Ukrajiny, nebo Ruska.
Pokud to někdo znáte, prosil bych o přesnější informace.
Doplňuji:
Není to nakládané, píši přece, že si na ten výraz nemohu vzpomenout a proto jsem použil uvozovky )) Ani nic o oleji mně dotyčný neříkal.
V každém případě díky za snahu a pokud toho pána ještě potkám, vezmu si recept přímo od jeho manželky. Ona se sem přistěhovala a zná to z domova. No a pak to dám případně sem, pokud to bude tak jednoduché a dobré jak mně bylo popsáno ))

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: beer

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Jádrohlod, www, anonym, anonym před 3983 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Odpoveď byla označena jako užitečná

Mně to připadne jako zjednodušená marinovaná cibule:
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.
Posolit, popepřit a trochu cukru. Toto tam
nasypat současně. Míchat tak dlouho, až to pustí šťávu a půlkolečka se rozpadnou.
Potom přidat ocet; přidává se tak, že na
jednu vekou cibuli přidáš 1–2 polévkové lžíce
octa. Potom znovu promícháš a necháš tak
2h odležet a pak už můžeš
konzumovat. Co nesníš, dáš do
uzavíratelné nádoby do lednice a můžeš
pojídat klidně třeba týden 😉
A dobrý to je!

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

To je varianta cibulového salátu. Mně osobně více chutná cibule, když se pokrájí a spaří horkým octem. Nechá se pár minut „zaležet“ a potom se vymačká osolí, opepří, případně mírně osladí. Zkoušela jsem ji promíchat i s trochou jogurtu a ve všech variantách chutná moc dobře. Rozhodně to vyzkoušej.
Tebou nahoře uvedený recept jsem nikdy nebrala jako nějakou krajovou specialitu. Prostě občas něco vyzkouším jinak a ve valné většině případů to vyjde. Nebála bych se zaexperimentovat ani tady. Nachystej si cibuli tak, aby byla výrazně ochucená a nechej ji v klidu pustit šťávu. Na tom není co zkazit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

www: a to si do mísy s deseti nakrájenými cibulemi mám nalejt 20lžic octa? A to se potom pije i ten lák, když do toho ta cibule pustí všechno to nej, co v sobě má a nebo to raději potom naleješ do dřezu? Jo a víš co je taky dobrý? Dát na 10cibulí ty lžíce octa třeba dvě a třeba pět lžic rýžovýho oleje, schválně si udělej obojí a porovnej ..je to jen taková rada na okraj :o

před 3980 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

..aby se tady třeba někomu neznalýmu nesevřelo v hrdle a nezačal se dusit octem a řešit spor s poradnou

před 3980 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
beer

www – díkec, to bude ono !

před 3980 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

jasnou odpověď měl česílko, ale tomu to logicky někdo smazal

před 3983 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Ad zjentek. Čekala jsem, která odpověď bude nejlepší a jako vždy s nominací.:-))

před 3980 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Ad zjentek, děkuji za recept. Hned jdu cibuli naložit. 🙂

před 3983 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
beer

Zjentek: promiň, ale neptám se na všemožné recepty, hledám jen tento jeden..

před 3983 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

..ten, co už jsi tedy popsal?

před 3983 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
beer

A navíc předpokládám, že to bude něco velmi prostého a jednoduchého, ne různé drahé oleje atd. O oleji také vůbec nebyla řeč, pokud si pamatuji a mělo se to konzumovat dost záhy ))

před 3983 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

aha ..měl jsem za to, že už jsi to dokonale popsal a že tvé podvědomí touží po vylepšení. Protože jinak nevím, co by bylo na nakrájené cibuli v cukru, soli a octu ještě třeba řešit, než si to vylepšit jako manu ještě dříve, než to pustí ščávu :o

před 3983 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek