Tak především: tatarský biftek se negriluje, tím bys ho naprosto zničil. Vyhledej návody na tatarák.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit |
Doplňuji Keplera:
Postup přípravy receptu
Maso na tatarák naškrábáme nožem nebo rozsekáme v robotu, ale velice najemno. Tatarák podáváme na talířích v podobě bochánků s důlkem uprostřed, kam vyklepneme žloutek. Všechny ostatní přísady a koření podáváme zvlášť a každý si na talíři míchá směs podle vlastní chuti.
Jaké maso na tatarák?
Tuto kdysi velice rozšířenou pochoutku připravujeme ze svíčkové nebo ze
zadního hovězího bezvadné jakosti. Maso musí být odleželé, ale svěží.
Ve veřejném stravování je až na výjimky s označením původu masa
zakázané tataráky podávat.
Zdroj: http://recepty.vareni.cz/tatarak/
0 Nominace Nahlásit |
Negriluje se, jí se syrový, to je princip tatarského bifteku.
Mleté hovězí maso se samozřejmě dá grilovat, ale pak se to jinak ochucuje
a jinak jmenuje.
0 Nominace Nahlásit |
A zase neužitečná rada…Prostě ho chce grilovat. Takže já mleté griluji tak, že si několikrát složím alobal a zvednu okraje, stačí tak 1cm. Dám pak na rozpálený gril, ale mám na to husté rošty, tak 2cm od sebe. Na alobal trochu oleje a na to karboše. Až se zatáhnou a maso trochu speče, přetáhnu z alobalu na holé rošty.
0
před 3069 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |