Někde jsem to četla, že dřív chodili mlsat kvásek do špíze, a já jsem to nemohla pochopit jak je to myšleno.. To se to neskazí, než se zpotřebuje???!!!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dědapetr, Damiana, Illines před 4628 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Džaničko, nezkazí. Zadělává se jenom z žitné mouky a vody. Každý
den se přisypává mouka a dolévá teplá voda. Když je kvásek připravený
na pečení (dá se péct už od 4. přidávání) a nepotřebuješ ho, tak ho
jednoduše dáš do chladničky. Potom ho vyndáš den před tím, než budeš
péct, případně můžeš ještě přimíchat trochu mouky a dolít teplou
vodu. Pokud bys nachystaný kvásek nechala v teple, mohl by zkysnout a byl by
k nepotřebě.
Dříve se nechával zbytek těsta zaschnout přímo na zadělávací díži.
Než se peklo, tak se do díže nalila teplá voda, oškrabaly se zbytky těsta
ze stěn díže a druhý den se mohlo zadělávat těsto.
Kvásek dělám přesně podle receptu, co Ti poslal Dědapetr.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |