Avatar uživatele
Kakko

Jak se čistí pstruh od šupin a musí se to dělat?

šupiny

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? anonym, anonym před 4853 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

NEMUSÍ, u některých způsobů přípravy je to dokonce nežádoucí.
Pokud ale chceš tyto malinké šupinky přecejen odstranit, udělej to ostrým nožem, „proti“ šupinám.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
rtepp

Pstruh se od šupin čistit nemusí!!

Pstruzi
Trota
Pstruzi jsou ryby které jsou u nás běžně známé. Upravujeme je pokud možno v celku. Ideální jsou pstruzi o váze 250 až 300 gramů. Pstruhy očistíme, vykucháme, případně vykostíme a připravíme podle receptu. Hlavu pokud je tak v receptu stanoveno, odkrojíme, jinak podáváme pstruhy zásadně i s hlavou.

Pstruh na modro
Trota in blu
4 porce

4 pstruzi o váze 250—300 gramů
½ šálku bílého octa
3 ½ litru court bouillon
4 lžíce másla
4 lžíce citrónové šťávy
sůl dle chuti
1 lžička sekané zelené petrželky
4 osminky citrónu

Postup:
Tajemství jak získat krásnou modrou barvu u pstruhů na modro spočívá v tom, že nesmíme oprat vrstvu šlemu kterou jsou pstruzi pokryti. Proto při kuchání s nimi zacházíme velmi opatrně abychom tuto vrstvu moc neporušili. Vnitřek vykuchaných pstruhů opatrně vypláchneme, pstruhy dáme do porcelánové mísy, přelijeme octem a marinujeme 5–8 minut. Court bouillon přivedeme do varu, přidáme pstruhy, zmírníme teplotu a vaříme zvolna asi 10–12 minut.
Vařené pstruhy opatrně vyndáme drátěnou naběračkou na teplou mísu nebo na individuální talíře a ozdobíme čerstvou kadeřavou petrželkou a osminkami citronu. V malé pánvičce rozpálíme máslo a dříve nežli začne máslo hnědnout přilijeme citrónovou šťávu. Horké máslo přelijeme na pstruhy. Podáváme s vařenými bramborami, s rýží, zeleným hráškem nebo karotkou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Snad každá ryba má šupiny,kromě kapra lysáka ten jich má jen pár,mamka je vždycky oškrabávala nožem proti šupinám.tady je návod jak na to
http://www.jak­tak.cz/jak-odstranit-supiny-z-kapra.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Čistit se musí i nemusí.
Když ho neočistíte je cítit rybinou. Někomu to nevadí.

Celý život nejdříve otec a potom já sám jsme chytali pstruhy potočáky. Vždy jsme je od šupin a s tím zároveň od rybího slizu čistili nožem proti šupinám a nakonec omyli a otřeli do utěrky. Já osobně jsem ještě odřízl hlavu a ploutve.
Nyní si pstruhy duháky kupuji v sádkách a čistím je takto také.
V poslední době ale kupuji sivena amerického. Ten se čistit od šupin nemusí, stačí omýt a otřít do utěrky. Maso výborné bez zápachu rybiny.

Jeden prostý recept"

Takto očištěného pstruha bez hlavy a ploutví osmažíme na másle s kmínem. Když už je pečený klepneme jedno až dvě vajíčka na pánev, rychle rozmícháme žloudek s bílkem a necháme ztvrdnout.Dostaneme pstruha zapečeného v míchassném vajíčku. Podle chuti osolíme. Dobrou chuť.
Kdo tam chce tu rybinu, pstruha nečistí, ale tu chuť mu osobně nezávidím. Rybí sliz nemusím.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 2270 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek