Možná je to lepší opačně – vodu převařit a pak ji nechat cca 10 minut odstát v otevřené nádobě (tj. bez víka nebo podobného). Varem se zničí nežádoucí bakterie a po 10 minutách od varu by těch 80 stupňů mohla mít (kdysi jsem prováděl měření a zjistil jsem, že teplota vroucí vody klesne ve zdejších podmínkách po čtvrthodině na 70 °C. Takže na 80 by mohlo stačit uvedených deset minut).
Upravil/a: quentos
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit |
Souhlasím s „quentosem“. Vodu převařím (zničí se bakterie) a nechám stát cca 9–10 minut. Potom má požadovanou teplotu 80°C. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Bod varu vody je 100° C, to je fyzikální realita. Na druhou stranu existují konvice, kde se dá nastavit příslušná teplota a pak to vypne.
0 Nominace Nahlásit |
Podle zvuku.
Bezkontaktním teploměrem jsem si několikrát změřil náběh teploty,
zapamatoval zvuk a teď už teploměr nepotřebuju.
0 Nominace Nahlásit |
Z vlastní zkušenosti doporučuji pořídit konvici kde lze průběžně nastavovat teplotu po pěti stupních a také zadat automatické udržování požadované teploty.
0 Nominace Nahlásit |
Převař na 100, dej do oblíbenýho hrnku (nejlíp keramika) dvě PL, zalij tou čerstvě převařenou a máš 80! Hoď tam pytlik a za pár min. máš svůj vysněný čaj.
0
před 2090 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kelt: Těch 100 je u hladiny moře a čistá voda. Myslím, že konkrétní složení pitné vody až tak velkou roli hrát nebude (pokud půjde opravdu o klasickou pitnou vodu) ale nadmořská výška, která má přímý vliv na tlak vzduchu, roli hraje.
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2637 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1348 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1064 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |