Odpoveď byla označena jako užitečná
Stačí použít šunkovar a vše máš v návodu, i bez nakládání.
Zkušenost
Zdroj: www.google.com/search?client=ms-opera-mini&channel=new&gws_rd=cr&hl=cs&ie=UTF-8&q=%C5%A0unkovar
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym, beer Nahlásit |
Je to jednoduché, ale pokud chceš takovou šunku, jaká se prodává
v obchodech, tak ti ji nedoporučuji. Já, osobně si koupím (na 1 kg šunky)
cca 1,20 vepřového masa z kýty, ale ta je docela suchá. Maso předem
naložím do pragandy, tedy pokud chceš, aby byla šunka růžovoučká. Na to
1.2 kg asi 2– 2,5 gr.. Maso nakrájej na větší kousky, promni pragandou a
nechej v chladu uložit na 24 hodin. Poté maso vlož do mikrotéňáku a ten
vlož do formy, mírně zatížit, jinak máš z toho cihlu a vložit do
studené vody, kde můžeš přidat různé koření (bobkový list, nové
koření, česnek… ) a nechat po dobu 2 hodin při teplotě 70–75 st. C
v nádobě! Po této době nechej ve té vodě maso zcela vychladnout a poté
vlož do lednice. Upozorňuji, že forma „nesmí být ponořená“ , jinak
veškerá štˇáva přijde vniveč!
Doplňuji:
Že nekecám ! http://imagelink.cz/?v=unka003.jpg
Upravil/a: anonym
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Sůwa Nahlásit |
Jen hodně matně si pamatuji z dětství na domácí zabijačky u dědy. Vybrané maso se opláchlo a naložilo do slaného roztoku (žádná rychlosůl jako dnes) na asi 3 týdny. Každý týden se naložené kusy překládaly. Hotové kusy masa se potom daly do komína na několik hodin pomalu vyudit. Za zimních večerů byla takto vyrobená šunka s domácím žitným chlebem pochoutka.
0 Nominace Nahlásit |
Táta byl řezník a šunku párkrát dělal. Vybrané maso trochu osolil, uzavřel do šunkovaru a dal je vařit. Příprava je velmi jednoduchá a chuť výborná.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |