Pokud je kupuji od soukromníka, vybírám podlouhlé, ne kulaté.
V obchodě kupuji typ „A“ a snažím se o totéž..Samozřejmě je během
vaření hlídám !
Zkušenost z dětství a funguje, kupodivu, dodnes i na ty přešlechtěné
odrůdy ))
0 Nominace Nahlásit |
Záleží,na typu brambor,které vaříš.Tady,je něco o varných typech.
http://www.novakuchyne.cz/2009/06/10/varne-typy-brambor-co-to-je-a-jak-jim-rozumet/
Doplňuji:
Dovolím si,jednu radu,pro ty,co to
nevědí.Vaříte-li,oloupané,rozkrájené brambory,že jsou
uvařené,poznáte,bez jakéhokoliv dotyku,pohledem.Brambor,ztratí ostré
hrany,na řezu,v okamžiku,kdy je uvařený.Hrany,jsou
oblé.Léty,ověřeno. :)
Upravil/a: tom004
0 Nominace Nahlásit |
jedině je hlídat a vypnout včas , ale právě podle druhu brambor je
používám potom na přípravů pokrmů
takové které se rozváří jsou dobré na kaši , pyré
jako přílohové si koupíš speciální odrudu
pak i salátové další odrůdu
takže je to prostě v druhu
0 Nominace Nahlásit |
Najdou se někdy ovšem i tak kulišácké brambory které se rozvařují ale ještě jsou tvrdé. Někdy mám obavu že nás markety cpou krmnými bramborami. A je fakt že koupit kvalitní a chutné brambory je problém. Aby po uvaření byly celé, nebyly černé za 10 minut a voněly bramborově.
0 Nominace Nahlásit |
Nekupujte varné typy B,C, ale jen A. Já kupuju jen áčka a nikdy se mi nerozváří.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1699 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |