U grilování kuřecího masa preferuju medovou marinádu. Kombinace sladké chuti je pak výborná. Voňavá cibulka a dochutit bazalkou… krása.
0 Nominace Nahlásit |
Jednou jsem někde četl pěknou radu, že není potřeba vymejšlet červíjak úžasnou kombinaci koření a chutí. Prostě vemte to, co máte rád a neřeště, že kombinace uzený papriky, česneku, chilli, skořice a medu nedává smysl. Jestli vám jednotlivý složky seděj, zkuste je smíchat.
Na vepřovej steak mi úplně stačí čerstvě nadrcenej pepř a čerstvej rozmarýn – jako je na tom obrázku :D
Často se taky dělá taková, někdy až velmi divoká kombinace (třeba v případě žeber), a to že maso se dá do marinády, pak se okoření nějakou směsí, v průběhu grilování se potře další omáčkou a servíruje se s dipem.
Třeba taky ne každá marináda musí na mase nutně zůstat. Maso
naložíte do marinády přes noc, pak z něj marinádu opláchnete a
okořeníte.
Můžou tak vznik všemožný kombinace.
Trochu mimo, ale není špatný maso s marinádou nebo kořením zavakuovat.
0 Nominace Nahlásit |
Marinuji jen vepřové, ale moc nad tím nepřemýšlím: smíchám worcester, olej, čerstvě drcený pepř, a nějaké bylinky, jako saturejku nebo rozmarýn. Někdy přidám med a suché martini, různě.
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |