Avatar uživatele
Kepler

Jak marinujete kuřecí nebo vepřové steaky?

Mně ty návody na marinády z interfernetu nějak nesedí.

https://pixaba­y.com/photos/me­at-pork-steak-barbecue-summer-4231134/

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1651 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

U grilování kuřecího masa preferuju medovou marinádu. Kombinace sladké chuti je pak výborná. Voňavá cibulka a dochutit bazalkou… krása.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Jednou jsem někde četl pěknou radu, že není potřeba vymejšlet červíjak úžasnou kombinaci koření a chutí. Prostě vemte to, co máte rád a neřeště, že kombinace uzený papriky, česneku, chilli, skořice a medu nedává smysl. Jestli vám jednotlivý složky seděj, zkuste je smíchat.

Na vepřovej steak mi úplně stačí čerstvě nadrcenej pepř a čerstvej rozmarýn – jako je na tom obrázku :D

Často se taky dělá taková, někdy až velmi divoká kombinace (třeba v případě žeber), a to že maso se dá do marinády, pak se okoření nějakou směsí, v průběhu grilování se potře další omáčkou a servíruje se s dipem.

Třeba taky ne každá marináda musí na mase nutně zůstat. Maso naložíte do marinády přes noc, pak z něj marinádu opláchnete a okořeníte.
Můžou tak vznik všemožný kombinace.

Trochu mimo, ale není špatný maso s marinádou nebo kořením zavakuovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ametyst

Marinuji jen vepřové, ale moc nad tím nepřemýšlím: smíchám worcester, olej, čerstvě drcený pepř, a nějaké bylinky, jako saturejku nebo rozmarýn. Někdy přidám med a suché martini, různě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Astaroth47: skvělý příspěvek, zdá se, že se vyznáš!

před 1651 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek