Avatar uživatele
anonym

Jak je těžké natočit pivo? S čím jsou největší problémy? Jak se to učí, aby se pivem neplýtvalo (nepřetekla sklenice)?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4816 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Je důležité vědět z čeho se čepuje,jestli z malého kegu nebo z velkého tankeru.Na pípě jsou třeba páčky,těmi se reguluje tlak a rychlost protékající tekutiny.Taky je podstatné,jak máte pod pípou sklenici položenou,nebo jak ji držíte v ruce,jak pivo pění a spousta dalšího.Ve finále je to jen o cviku.
Kdo si chce pivo vychutnat,měl by si na ně počkat,jinak rychle natočenému pivu spadne pěna hned a ani to pivo není tak dobré.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
suaeda

Vše o čepování piva je např. na stránkách
http://www.praz­droj.cz/cz/o-pivu/cepovani-piva/jak-se-spravne-cepuje
Osobně mám raději pivo čepované tak jak se to dělalo dříve tj. na dvakrát. Pivo tak nepěnilo, ale přitom pěna vydržela déle. Dnes se to prakticky nikde nedělá, protože je s tím více práce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Babunka

Odpověď najdeš třeba tady: ozralec.cz/jak-spravne-cepovat-pivo/ ale řekla bych, že je to otázka času. 🙂

Zdroj: ozralec.cz/jak-spravne-cepovat-pivo/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Neni to nic těžkého,chce jen mít chuť se to naučit a trochu trénovat. Brzy to přijde samo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

Ono záleží,kde to pivo točíš,zda v Čechách či na Moravě. V Čechách se pivo točí po skle,aby mělo v sobě vše,co má.Na Moravě se sklenice postaví po pípu a točí se z výšky na několikrát až všechno z piva vyšumí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ivetka303

to jmhad: úplná blbost. Na Moravě se čepuje pivo po sklenici. Kdoví v jakým pajzlu jste byl…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek