Je důležité vědět z čeho se čepuje,jestli z malého kegu nebo
z velkého tankeru.Na pípě jsou třeba páčky,těmi se reguluje tlak a
rychlost protékající tekutiny.Taky je podstatné,jak máte pod pípou
sklenici položenou,nebo jak ji držíte v ruce,jak pivo pění a spousta
dalšího.Ve finále je to jen o cviku.
Kdo si chce pivo vychutnat,měl by si na ně počkat,jinak rychle natočenému
pivu spadne pěna hned a ani to pivo není tak dobré.
4Kdo udělil odpovědi palec? gnr54, rynek878, Michal Kole, suaeda
před 4816 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vše o čepování piva je např. na stránkách
http://www.prazdroj.cz/cz/o-pivu/cepovani-piva/jak-se-spravne-cepuje
Osobně mám raději pivo čepované tak jak se to dělalo dříve tj. na
dvakrát. Pivo tak nepěnilo, ale přitom pěna vydržela déle. Dnes se to
prakticky nikde nedělá, protože je s tím více práce.
3Kdo udělil odpovědi palec? iceT, Michal Kole, soudek
před 4816 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Odpověď najdeš třeba tady: ozralec.cz/jak-spravne-cepovat-pivo/ ale řekla bych, že je to otázka času. 🙂
Zdroj: ozralec.cz/jak-spravne-cepovat-pivo/
0 Nominace Nahlásit |
Neni to nic těžkého,chce jen mít chuť se to naučit a trochu trénovat. Brzy to přijde samo.
0 Nominace Nahlásit |
Ono záleží,kde to pivo točíš,zda v Čechách či na Moravě. V Čechách se pivo točí po skle,aby mělo v sobě vše,co má.Na Moravě se sklenice postaví po pípu a točí se z výšky na několikrát až všechno z piva vyšumí.
0
před 4816 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
to jmhad: úplná blbost. Na Moravě se čepuje pivo po sklenici. Kdoví v jakým pajzlu jste byl…
0
před 4815 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |