Chápu, že jsou cílené na sociálně slabší občany, ale zajímalo by mě, jak je to ošetřeno zákonem, protože jsem nedávno do jednoho takového obchodu nahlédla a byla tam i spousta jogurtů, sýrů apod., které bych po prošlé trvanlivosti opravdu nejedla. Asi bych se „nebála“ těstovin a např. luštěninových konzerv či různých marmelád a laskomin, které jsou nadopované cukrem a éčky, ale u těch ostatních věcí bych si to vážně nelajzla…
Zajímavá 0 před 1183 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já se naopak divím tomu, proč obchody nesmějí prodávat prošlé potraviny normálně. Jejich vyhazování považuju za neekologické plýtvání. Datum doporučené spotřeby je s obrovskou rezervou. Mám vyzkoušené, že i mléčné výrobky, které jsou zabaleny hermeticky, jsou naprosto v pořádku i po měsící po datu spotřeby. U suchých potravin není ani rok žádná míra.
Upravil/a: Hlada
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Rokio Nahlásit |
Něco se prodávat smí, a sice zboží označené minimálním datem
trvanlivosti. Jinak je to trochu složitější a bude lepší přečíst si
rovnou odkaz:
https://www.prozeny.cz/clanek/levnejsi-ale-prosle-jake-potraviny-nikdy-nejist-po-zaruce-44988
0 Nominace Nahlásit |
@Hlada: Myšlenka je v pořádku, obchody často dávají do slevy věci, kterým se třeba blíží spotřeba (Albert, Tesco), občas ale nabízejí i potraviny, na kterých je plíseň nebo často i mouku, která je napadená zavíječi… Co se týče třeba luštěnin, po delším skladování už se může stát, že se neuvaří do měkka a budou pořád tvrdé. Jinak s doporučenou spotřebou souhlasím, ale zase jak u čeho. Riziko bych hledala zejména u masových konzerv, vajec, jogurtů apod.