Doplňuji:
náhražka tam určitě nebyla, chuťově je to naprosto jedno, ale zrakové
vjemy to berou jinak.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? anonym, tom004, beer před 4849 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Cosi jsem našel.
Moc tomu teda nerozumím, ale něco o zelené se tam píše (snad tomu
porozumíš ty):
„Chlupaté knedlíky
3/4kg syrových brambor, 270–300g hrubé mouky nebo krupice, trochu soli do
těsta a do vody. Oškrabané brambory jemně nastrouhat. Scezenou vodu
z brambor nechat ustát, pak slít a škrob usazený na dně vyklopit a
promíchat s bramborami nebo jím zahustit zelí (dnes se "echt“ bramborový
škrob nahrazuje Solamylem). Přidat sůl a hrubou mouku, dobře promíchat.
Rukama namočenýma ve studené vodě tvarovat větší koule či šišky,
ještě doválet na prkénku pomoučeném hladkou moukou a vařit ve vroucí
slané vodě 20 – 25 min. Při vaření opatrně nadzvihovat vařečkou, aby
se „nepřichytly“. Poznávací znamení: jsou mechově zelené (proto se
neprolévají vodou jako u receptu níže), na celém povrchu oslizlé (stejně
jako u noků) a třesou se. Pokud někomu „zelená“ vadila, barva se
zmírnila přidáním několika kapek mléka do těsta…"
Zdroj: http://www.muzeumcheb.cz/odbor/knedlik/clanek4.html
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na tom,jak je děláte.Brambory,ve slupce, uvařím den
dopředu.Druhý den.oloupu,nastrouhám,nastrouhám velké syrové.Přidám
solamyl,krupičku,sůl.Z těsta,mokrýma rukama vytvaruji knedlíky,a
vařím,ve velkém množství osolené vody.Až vyplavou,vařím ještě cca
5 minut.A,ta barva,je podle použitého množství syrových brambor.Přesné
množství ingrediencí neznám,dělám je často,ale odhadem,kilo
vařených,syrové,podle velikosti,3–5 kusů,tak 20 deka solamylu,chce to
vyzkoušet,hrnek krupičky,sůl.Ta množství,jsou opravdu,jen
orientační.A,když zbydou,druhý den,je nakrájím na plátky,osmažím na
sádle,a nemají chybu.Tak,ať se Vám povedou,v jakémkoliv provedení,a
přeji dobrou chuť.
Doplňuji:
Ta,barva,je závislá,na druhu,a množství použitých syrových brambor.
Upravil/a: tom004
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, elektrikář, Mad, pokazdejinak
před 4849 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dnes máme několik druhů brambor,možná je to těma bramborama,nebo ne?
2Kdo udělil odpovědi palec? tom004, elektrikář
před 4849 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nemohla v tom být nějaká potravinová náhražka za něco, co je již běžně dostupné?
K čemu to vlastně potřebuješ? Neni jedno, jakou mají barvu? :)
0
před 4849 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já mám za to že to se nepodaří,je to bramborem už několikrá šlechtěný,nic není jako dřív.
Zdroj: žolík
0
před 4849 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nazelenalé jsou protože se dělají ze syrových brambor.
Oslizlé, protože se do těsta dává hl. mouka. Vykrajují se velkou lžící
a jsou jako velké noky.
0
před 4849 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |