Mám na mysli například doma zavařené marmelády, třešně, papriky,
cibule, okurky, …
Sice to během 2 let průběžně jíme a doplňujeme, ale jen pro představu,
jak dlouho tyto zavařeniny vydrží, aby byly ještě k jídlu?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3173 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Záleží na kvalitě zpracování a skladování. Měl jsem marmeládu starou tak 20 let a byla luxusní.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Frogman Nahlásit |
Pokud se nepřidá konzervant, může být do roka po ní. Ale taky jak píše Dochy.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Některé sice „vydrží“ řadu let a jsou i poživatelné,
neublíží.
Ideální je spotřebovat zavařeninu, konzervu do 18 měsíců max. do
2 let.
Po této době už není plnohodnotná…
Ideálně se zavařuje vždy na rok, pak je nová úroda a ta se opět
zavařuje
a přes zinu zbaští ;)
http://www.milujizavarovani.cz/cs/temata/show/dzemy-a-marmelady/23-zakladni-postup-trvanlivost-a-skladovani/
V Anglii cca před třemi lety zkoumaly marmelády zavařené před druhou světovou válkou- nic jim nebylo! Byly normálně poživatelné. Pravděpodobně bez přístupu vzduchu pokud se dobře zareksují vydrží roky! 🙂
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |