Avatar uživatele
firytka

Jak dlouho vařit jikry a mlíčí přidávané do polévky?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Complex před 2161 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Záleží na tom, jaký máte postup při vaření polévky. Zda je vaříte zvlášť, nebo přidáváte do vařícího vývaru atd.

Já čas nesleduji, přidávám je do vývaru, takže asi 10 minut. Jikry se vaří déle než mlíčí, proto je přidávám později.

Pročtěte si rady

" Jikry (stejně jako každé jiné vajíčko) můžete vařit libovolně dlouho, mlíčí se vám však celkem snadno rozvaří. Je proto lepší povařit ho předem v hodně osolené vodě s trochou octa. Mlíčí se jakoby zatáhne a bude pevnější."

https://www.tre­bonskykapr.cz/va­nocni-polevka-z-kapra

Další postup

https://pardu­bicky.denik.cz/kul­tura_region/jak-spravne-pripravite-slavnostni-rybi-cac0.html

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
EKSOT123

Podle mě,pokud máte mlíčňáka, tak mlíčí je nejlepší na řízky (tenší plátky)- mňamka,ale někomu možná nechutná. Do polívky bych v tom případě dal jen vnitřnosti, event.,kousek masa.

před 2160 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek