Avatar uživatele
mrblackwell

Jak brousíte děrovaný kotouč na mlatí masa?

Koupil jsem si elektrický mlýnek na maso a bouhužel jsem zjistil,že ty děrované kotouče a i nůž jsou tupé.Maso bylo spíš víc natrhané,mělněné než aby bylo krásně namleté.V návodu píšou,že kotouče a nůž je samobrusný.Docela by mě zajímalo kdy se,už sám nabrousí.Moc tomu samobrusu nevěřím.Máte s tím nějaké zkušenosti? Předem dík za odpoved
´
http://www.ma­ll.cz/mlynky-maso/moulinex-me41113e?v=388207

Jinač strouhání a cirusovač je v pohodě.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4676 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Vlastním el.mlýnek na maso od Fy Zelmer,který používám u zabíjaček a Tvůj ( i můj)problém jsem vyřešil tím,že mezi šnek a nůž vkládám pérovou podložku,která více přitlačí nůž k šajbě(děrovaný kotouč) a tím docílím perfektnímu mletí.Nevím,co je to samobrus,ale po čase dám nůž a šajbu k odborníkovi na přebroušení.Musíš mít obě součástky broušené najednou,jinak to nedává smysl!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Neplatí vždy „co je psáno,to je dáno“.Našel bych firmu,nebo soukromníka,kteří se broušením zabývají.Na nabroušení děrovaného kotoučového nože,se používá tzv.: „magnetka“, magnetická horizontální bruska. Je to jediná možnost,aby mlýnek dobře sloužil.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Samobrus je obchodní trik. Při kždém nabroušení šajby / děrovaného kotouče/ je potřeba současně nebrousit i nůž.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek