Mám tohle – http://www.stavbaeu.cz/fiskars-functional-form-ostric-roll-sharp-857000-1791?gclid=COGlp-Kv8MQCFYHKtAodAjYA8g –
broušení je pro běžné nože naprosto dostatečné a rychlé…
😉
Pokud chci jemnější ostří, brousim ´kameny´ pod vodou – ale je to
drbačka…
Doplňuji:
Mapel → schválně se na ten Fiskars někde koukni – není to ten
´klasický´ ostřič, který ocelovými kotoučky orve ostří do
pilovata – je tam dvojitý karborundový kotouček pod úhlem – brousí,
neškube…
😉
Upravil/a: gecco
0 Nominace Nahlásit |
Na jemném, velkém , ručním kotouči, potom na ještě jemnějším kamínku a nakonec přetáhnu ocílkou.
0 Nominace Nahlásit |
Jsem ze staré školy, a po dědovy zbylo několik takovýchto brousků…
Brousek na kopytní nože dělený 2 zrnitosti 200 mm…
tak od svého mládí brousím nože na těchto brouscích.Vím, že je to
pracnější, ale za ta léta jsem si zvykl a nevadí mi to.
Ono stačí jednou za rok nůž na brousku nabrousit a pak už jen obtahovat
ocílkou.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3512 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Diamantový brousek na nože a ocílkou doladit.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3512 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám už dlouho takový obyčejný brousek-ostřič nožů a jsem s ním
spokojená : 🙂
http://brousky-na-noze.heureka.cz/ostric-brousek-nozu-plus-brusna-ploska/?cs=elektromarket-cz&gclid=CJ6PjpjC8MQCFfQZtAodU0kALA
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3512 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Brousím v dílně na jemném brusném kotouči jednou do roka a pak ocílkou během roku. Ty prodávané ostřiče akorát trhají ostří a je hrůza s takto naostřeným nožem krájet.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3512 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tuhle měli akci v Lidlu: el.brousek SilverCrest, nože nůžky šroubováky…no nekoupil bo neměl 169 Kč tudíž nemohu posoudit.
0
před 3512 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
pouze ocílkou…ostrost zkouším na ruce na chlupech…nemusí brát všechny chlupy ale když tam už začnu nějaké vidět, tak to je ok.
0
před 3512 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Objednal jsem si s číny otakar brousek. I s dopravou to stálo asi 10 korun. Ty číňani tam snad makaj za hrst rýže :)) Díky Si Ťin-pingu, na tučňáka si to dotáh fakt daleko…
0
před 3512 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No, já jsem to doma zkoušela, ale jako kvalita brusu šílená… :D Jak to řešíte, když se vám to doma nedaří?
pro barbakan
Na otázku jsem nemohl privátně odpovědět, protože máš zablokován
profil.
Takže odpovídám zde.
Paznehtář nebyl, ale pracoval v Carborundum (kde se všechny typy brousků
vyráběly) v Benátkách nad Jizerou a několik těchto brousků si přinesl
z fabriky domů.Takže moji rodiče to po něm zdědili a protože i otec
nepořídil všechny brousky opotřebovat, tak jsem já jich několik dostal
(teda ne jen tyto, ale i normální na broušení kos).
Lahny, díky za odpověď. Já myslel…
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |