Nugát je cukrářská hmota vytvořená z nejrůznějších oříšků a hlavně čokolády, doplněná dalšími složkami. Vyrábí se v souvislé vrstvě. Po vychladnutí se krájí na charakteristické kostky. Podle přísad či stupně pražení jádrovin mohou být světlé či tmavé nugáty. Nugát se také využívá jako náplň do bonbonů, čokolád nebo moučníků. 🙂
Zdroj: www.slovnik.vareni.cz/nugat/
4Kdo udělil odpovědi palec? hanulka11, barnajka, quentos, RyuzakiKate
před 4691 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
protože jsou v něm samé dobré věci a je hodně druhů podívej se a udělej si doma
3Kdo udělil odpovědi palec? barnajka, Sůwa, RyuzakiKate
před 4691 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to mňamka. Já ho milovala v dětství, kupovala jsem si ho na váhu
nebo ho vybírala z bonboniér, kde byl zabalený v blýskavých
staniolech.
Teď ho občas dělám, protože muž ho miluje a já dostala skvělý recept.
Dávám ho vplen všem mlsounům a zaručuji boule za ušima!
Rozpustit 3 tabulky čokolády (podle chuti, já dávám hořkou, ale skvělý
je i z té na vaření), rozředíme 1 Salkem, přidáme trochu oříškové
tresti (nebo Moninu) a nasypeme kešu oříšky. Nalijeme na plech vyložený
pečícím papírem a necháme ztuhnout. Pak lámeme na kousky. S tímto
receptem se dá dost improvizovat. Lze přidat i kávu nebo Bailey's. Taky
výborné.
2Kdo udělil odpovědi palec? RyuzakiKate, quentos
před 4691 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |