Povedla se mi báječná frankfurtská polévka a já bych ji chtěla ještě
něčím vylepšit. Hodí se „hodit“ do porce na talíři zastřené vejce
nebo mám radši vajíčka uvařit natvrdo a pak jimi, nakrájenými na plátky,
polévku ozdobit?
Co byste si vybrali vy? Díky:-)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? annas, flodur, Andělé, johana 56, hanulka11, tom004, anonym, anonym před 4322 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
to ne, to nedělej to bys už něměla frankrurtskou ničím ji nevylepšuj ani vejce vařené posyp petrželkou , když už musíš zdobit
0 Nominace Nahlásit |
proč vylepšovat něco co je báječné. Většinou se to tím „vylepšením“ pokazí. A vajíčka se do ní nedávají.
0 Nominace Nahlásit |
Frankfurtská polévka by měla být frankfurtská :) Sice se ve vaření meze nekladou, ale proč vylepšovat něco už tak dobrého ?! :) Přeji dobrou chuť.
0 Nominace Nahlásit |
Díky, v šunkaflakách je petržel, jednak jsem jí měla hodně, bude to
(snad ) jíst
i dítě, tak pepř atd. jsem vyloučila . Sna to bude poživatelné. Křenovka
je
ve výrobě, dělávám jí dobrou, ale ne z toho vývaru. Tak ten jsem
nepoužila ani dnes. Jdu strouhat křen, díky za rady!
Já bych do takové polévky vejce nedávala. Řeším jiný kulinářský
problém. Chci připravit křenovou omáčku a nevím, zda se dá použít
vývar z uzeného masa.
Já vývar z uzeného nesnáším, ale nevařím omáčku pro sebe :)). Také
mám připravené šunkofleky a nenašla jsem muškátový oříšek ani květ.
Plánuji
zpestřit je sekanou ňaťovou petrželí. A mám čerstvý zázvor…Poraďte!
Mám ho použít? A co ten vývar do smetanové křenovky?
Jak dáš do šunkafelků tu petrželovou nať, budeš mít trochu (dost)
velikonoční nádivku. Muškáty bych také nedávala, spíš čerstvě drcený
pepř. Zázvor už vůbec ne, ten totálně chuť šunky přebije. Spíš bych
rozšlehala vejce v troše smetany, promíchala s hotovými šunkafleky a
zapekla.
Co se týká křenovky, dělala jsem ji s hovězím vývarem, nemusíš dávat
nutně ten z uzeného. Ale jestli je někdo zvyklý, může se po tom
„čmoudu“ asi shánět.
Já ji dělám tak, že připravím smetanový bešamel (máslo, mouka –
rozpustit, orestovat, zalít vývarem, provařit, zjemnit smetanou 30%. Dosolit
a nakonec nastrouhat syrový křen – už nevařím, aby byla silná a měla
říz.) Když to pak budeš podávat s dostatečně silně vyuzeným masem,
bude to dokonce lepší – tak akorát, než kdyby se chutě dvojily. Takhle
bude omáčka maso perfektně doplňovat.
do šunkofleků nedávám ani muškátový květ ani oříšek a jsou
báječné tu nať tam dej
ale dělat křenovku z uzeného vývaru – tu bych nedělala –
nepoužívám vývar z uzeného – to raděj udělej vývar z bujonu a pak
rozřeď jím bešamel a nakonec dej smetamu
Sevos: Ale jasně, že tam je kvalitní frankfurtský párek (my dáváme i kyselou okurku). Jde mi o to, jestli to to vejce vylepší.
Damiáno, někdy více znamená méně. Souhlasím plně s Hanulkou. Dozdobíš-li polévku zelenou cibulkou nebo petrželkou, bude to úplně stačit. To zastřené vejce si nechej radši do husté česnečky, tam dělá s chutí polévky skutečné divy.
Hanulko, tam automaticky patří. Zkus ale někdy pěkně hustou česnečku s vejcem. Taky mne to překvapilo a musím přiznat, že velice příjemně.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |