Avatar uživatele
Miroslavst

Fritéza – jak na to?

Před chvílí jsem dal do fritézy (rozpálený olej) rybí filé. Jééé, co to začalo dělat no hrůza. Hrnečku vař. Olej začal bublat a začalo to přetékat.
Hladina oleje trošku pod ryskou. Jak tam mám dát to filé, aby to nedělalo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? BEAES, anonym před 5332 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Pokud olej bublá, zvedněte koš, pak opět krátce ponořte (případně opakovaně), až se odpaří led a voda na povrchu filé. Pak je vše OK.

Zdroj: zkušenost s fritováním

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
vagra

Filé obsahovalo hodně vody,proto rozpálený olej prská.Před smažením je třeba rybu zbavit co nevětšího množství vody/ledu/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
panenka

Pokud Miroslave smažím hranolky,květák atd ve fritéze, vždy dám do ní špetku soli.Tím že se tam dá tá špetka soli přestane to prskat a bublat.Zřejmě jste dal to rybí filé do velmi rozpáleného oleje a proto se vám tohle přihodilo.Pokud ještě smažím tak vždy na začátku po chvílce dám do oleje špetku strouhanky takto vždy poznám když strouhanka se začne smažit že je olej připraven ke smažení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Nezmzrazené ,suché,bez vody.Olej nemusí bublat,jak je horký.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek