Ne. Jak tu bylo konstatováno, dokázáno Einsteinem, každá hmota má energii. A to pořád mluvíme o té poměrně složité energii. Má taky tepelnou, pohybovou, polohovou…
0 Nominace Nahlásit |
Zkus „Obloženou mísu rukama“ nebo „Dušeného psa mezi dveřmi“ či tak něco. Pokud jako jídlo budeš považovat písek (polknout se dá), můžeš počítat s tím, že zažívací trakt z něj nedostane ani jediný Joule energie. Naopak, ještě ZHUBNEŠ, protože ono i k nastartování trávicího procesu tělo potřebuje vydat nějakou energii. Hubnutí BEZ pohybu – DOBROU CHUŤ! ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Nejspíš Cheeseburger z Burger Kinga. Potřebuji pět, aby vykazoval energetickou hodnotu.
0
před 1880 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
„jídlo“ nejspíš energetickou hodnotu mít bude.
„potravina“ ji mít nemusí (třeba voda, nejsem si jist co třeba
aspik apod…)
0
před 1880 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
„Existuje, i když ne tak doslova. Tyto potraviny mají tak mizivý počet
kalorií, že i tím minimálním pohybem při jejich konzumaci je spálíte.
Pointou tedy je, že po jejich snědení tělo nepřijme žádné nové
kalorie.“ 🙂
Je to: celer, pomeranč, zelí, chřest, řepa, okurka, citrón, květák,
vodní meloun, cuketa, rajčata, grep, jablko, cibule, mrkev.
Upravil/a: marci1
0
před 1880 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vzhledem k tomu, že zelenuna se nepočítá jako jídlo, tak téměř ne.
0
před 1879 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dochy, pozor!! Ve vodě je spoooousta energie!!! Jde ovšem o to jaké, žejo… Vem si, že tam je vodích, který umí bouchat a kyslík, který umí bouchat! A proč asi, žejo… Ona i voda umí bouchnout… respektive, pokud ji prudce rozložíš třeba teplotou, to jsou fak děsný vejbuchy: https://www.youtube.com/watch?v=N_8Mgp55Yik
To sice ano, ale ve vodě je slučovací energie vodíku s kyslíkem dávno vyčerpaná. Pokud vodu rozložíš teplotou, tak jsi tu energii také musel tím rozkladem dodat. Standardně Ti to nebouchne (to jen za předpokladu že se Ti povede z přehřátého prostoru ten vodík bezpečně vyvést pryč aby se pak mohl za příznivějších podmínek znovu smíchat se vzduchem/kyslíkem a bouchnout). Video které jsi poslal není o výbuchu teplem rozložené vody, jde o trochu prudší var vody a vzplanutí rozprsknutého oleje.
To se právě hluboce pleteš. Vaří se olej, voda se prudce rozkládá na kyslík a vodík. To je to, co hoří. Olej sám o sobě zase tak moc nehoří, respektive dost špatně.
Tak to se pleteš ty. V tomhle pokusu není dost velká teplota na termický rozklad vody. Je to běžný příklad hašení oleje… Olej špatně hoří při nízkých teplotách. Ale tady mají pod olejem zatopeno, olej v plechovce je zahřát skoro na teplotu varu, olej sám začíná hořet plamenem (situace kterou musí například umět zvládnout kuchaři na pánvičce – a viděl jsem kuchaře, kterému se to skutečně stalo v polootevřené kuchyni restaurace). Pokud do nádoby s rozpáleným olejem někdo prskne vodu ve snaze hasit, voda, jakožto kapalina těžší než olej, klesá v oleji ke dnu, zároveň se prudce ohřívá, fofrem se začíná vařit a víceméně explozivně odpařovat, čímž strhává a rozstřikuje rozpálený olej. Rozpálený olej ve směsi se vzduchem hoří velice dobře, což můžeš vidět i na té ukázce. Jinak vodík hoří modrým nevýrazným plamenem pokud se nepletu a rozhodně bez sazí a viditelného kouře.
Voda se rozkládá při teplotě řádově několika tisíc stupňů, nevím přesně kolik. To rozpálený olej rozhodně nezvládne. A přestaň vymýšlet perpetum mobile… voda se jen trochu zahřeje aby se rozložila a slučováním vyrobila energii??? Tak tohle nefunguje.
Marci: Přinejmenším s tím melounem bych si nebyl tak jist… Alespoň ženě s těhotenskou cukrovkou a jinak poměrně dost dodržující nařízenou dietu, právě po melounu docela vyletěl cukr… (uznávám, že okamžitá naměřená hodnota ještě nemusí odpovídat celkovému zisku organismu, ale na pochybnost to stačí 😉 )
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |