Avatar uživatele
dudu

Co se změní náhradou grilování za režim Barbecue gril?

Dočítám se, že grilování je ve světě kvůli celé řadě nežádoucích karcinogenů nahrazováno pohoštěními na principu Barbecue. Jste „in“ nebo ještě stále upřednostňujete klasiku?
Příští rok si totiž míním ke svým sedmdesátinám pořídit následující udělátko:
https://www.mou­ntfield.cz/di­gitalni-elektricka-udirna-2grl3004.
Ztotožníte se s názorem paní domácí „dědek se zbláznil“, nebo mě v uvažovaném úletu podpoříte?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap, aliendrone před 2351 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Elektrické grilování je bezesporu zdravější, pokud si ten flák masa nepřipravíme „po koksárensku“. Já ale kašlu na zdraví (což bych asi neměl) a dávám přednost klasickému grilování na dřevěném uhlí a s trochou čmoudu. Pokud to nevoní kouřem, není to pro mně ono.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Tohle je věc čistě osobního vkusu. Každopádně pokud se do toho dávají dřevěné pelety (kvůli kouři), tak bych s nějakou vyšší zdravotní hodnotou nepočítal. A pokud to použiješ BEZ těch pelet, je to v podstatě vymazlenější el. gril (díky té sondě).

Ono se to s tou karcinogenitou DOST ÚČELOVĚ přehání – na jednu stranu BUBUBU grilování/uzení, na druhou stranu ti zabalí okurku do igelitu (co to musí být za sajrajt, že to nezačne plesnivět si ani nepředstavuji nebo klidně prodají lepidlo na PVC s tímhle dodatkem >> https://www.hor­nbach.cz/data/shop/D04/­001/780/491/278/717/7176­220_Doc_02_CZ_2017113019­3838.pdf – rakovina sem, rakovina tam)

Výhoda je v tom, že je to automatické a nemusíš kolem toho lítat. Nevýhoda spatřuji v tomtéž – není nad pohodičku, čarování a laborování nad klasickým grilem s dřevuhlím (PB gril mi už přijde bez toho „kouzla“, i když funguje dobře)

BTW – barbecue grilování je normální grilování v žáru a v kouři, není vůbec nijak zdravější, než uzení apod. (právě ten kouř má lví podíl na tvorbě karcinogenů) Jako zdravé se bere grilování na žule (kamenné desce) pokud vím. Vůbec mi přijde, že rozdíl je uměle vytvořený, protože NEZNÁM žádné „klasické grilování na plameni“ – tomu se totiž říká OPÉKÁNÍ, ale co už, reklama to musí vědět lépe. ;) :D :D

Takže je to vlastně volba mezi: vrazím to tam, o nic se nemusím starat a počkám, až to cinkne NEBO když se za obdivného a pochvalného přihlížení okolí (a BĚDA jestli ne!! ;) :D) provozuje menší/větší voodoo [dle vlastního vkusu], popíjení, klábosení a občas se mezi řečí otočí maso, prohrábnou uhlíky… však to znáš. :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Celá podstata grilování se změní natolik, že už nebude možný grilovat plamenem, zato si fajně pogriluješ kouřem, takže zážitek z grilování podle mýho delší a tím pádem kouzlo grilu čarovnější ;)

Co se týká tý elektriky tak ano, tam jsi dědek poblázněný… nejspíš konzumem. Aby tě z takto připravený flákoty šlak trefil!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Osobně jsem pro klasiku, a vše dělám klasickým způsobem na ohni za použití starých technik.. Možná jsem příliš konzervativní, ale měnit už určitě nebudu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Keplere, dále ještě existují (s velikou pravděpodobností) přenosy energie na jemnohmotný úrovni a v tomto ohledu je jídlo připravený energií ohně velice příznivé pro organizmy, zatímco příprava potravy el. energií je velmi negativní, neřku-li „kancerogenní pro jemnohmotný tělo“ ;) ;D ;D. Důkaz nemám, Hare Krišna! ;)

před 2351 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Jak se griluje po koksárensku?

před 2351 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Tyowe – chceš mi tvrdit, že se ti to nikdy nepovedlo, tedy že to OPRAVDU NEZNÁŠ? NEVĚŘÍM!!! ;) :D :D

před 2351 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek