Avatar uživatele
anonym

Dělám prosím něco špatně, když mi řádně oloupaný chřest po uvaření trochu zhořkne?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, dougie před 4933 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
janesis

Já jsem chřest ani nikdy nejedla ale už delší dobu ho chci zkusit..takže děkuji i já za recepty :)))

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Chřest:

Zdroj: http://pochut­namsi.cz/nakup-priprava-chrestu/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

posílám vám triky , které jsem si uložila a při vaření se jimi řídím a funguje to.

Vaření chřestu: bílý chřest

suroviny: bílý chřest, čerstvé máslo, sůl, bobkový list, celý černý pepř, patka žitného chleba, voda
postup: bílý chřest pečlivě oloupeme škrabkou a odkrojíme tvrdé konce.

Do vhodného kastrolu dáme vodu, celý černý pepř, bobkový list a ochutíme solí. Uvedeme do varu a stáhneme teplotu, vložíme máslo, patku chleba a oloupaný chřest. Necháme pomalu táhnout dokud chřest nebude měkký a poté ho vyndáme z várky. Pokud chřest nebudeme ihned podávat zachladíme ho ve vodě s ledem, nebo pod tekoucí studenou vodou, aby se již dále nedovařoval. Pokud chceme chřest podávat teplý zpravidla ho prohřejeme na troše másle s kapkou várky ve které se vařil a dochutíme solí a pepřem.

Chléb při vaření do sebe natáhne hořkost z chřestu. Takto připravenou várku na chřest můžeme používat několikrát, pouze je vždy potřeba vyměnit chléb za nový.

Rovněž je potřeba, aby se chřest ve várce nechal pouze táhnou pod bodem varu. Pokud budeme chřest vařit zprudka opět zhořkne.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek