Avatar uživatele
verka

Dali byste si brambory pečený v popelu?

Ani nepamatuji, kdy jsem tuto dobrůtku jedla. A vy?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? mojitek, vagra, elektrikář, Lubička před 5211 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mojitek

mňammmm
Doplňuji:
quentosi : umrit ouplne zdravej by me pekne stvalo 😉

Upravil/a: mojitek

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
vagra

Nejlepší, jsou pečené v popelu ze suché bramborové natě.
Chuť a vůně takto upečených brambor,se nedá ničím jiným nahradit.
Doplňuji:
Je to sice možné jenom v období sběru brambor,ale pokud budete mít tu možnost,doporučuji vám to vyzkoušet!

Upravil/a: vagra

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dagry

Quentosi, nebuď takový suchar. Je vidět, žes to nikdy nejedl a tudíš nevíš o co jsi přišel.
Nikde není psáno, že musíš sníst tu spálenou kůrku, ale ten vnitřek, ten provoněný brambůrek to je pošušňáníčko. A i kousek té propečené „spálené“ šlupky se dá sníst. Na to se neumírá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

My jsme jako deti jezdivali na Valachy a tam se z cerstve posecene travy vybiraly bodlaky a hazely se na hromadu,ktera kdyz uschla,tak se zapalila a v tom popelu se pak brambory pekly.Babicka s sebou nosivala brynzu a kysku,a to byla dobrutka.Ale to je uz tak 25 let zpatky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Moc rád a s kapajícím buřtem,mňaaaaam,jak píše kolega.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Je to výborné, len dávajte pozor, aby vás pri zbieraní zemiakov nechytili.
Je lepšie si ich kúpiť, je to síce bez adrenalínu, ale aj tak chutia.Mňam,mňam

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lubička

Ano,dala.Při pomyšlení na ně se mi vybavily vzpomínky z dětství.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

zní to hezky, ale ze zdravotního hlediska je to totéž jako sežrat dvacet cigaret. Stačí si tohle uvědomit a už mě to neláká ;{)>

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Vspomínka na mládí vyvrcholení večeního táboráku. Nebo když jsem zlobil tátu na rybách. Udělal mi ohníček sedlák co tam mněl brambory mněl smůlu.Také nám je pekl v troubě pomastil plech máslem posolil a naskládal řeznou stranou dolů upekla se ma nich chřupavá kůrčička s kyselým mlékem a tvarohem to byla dobrota. Jinak jde použít grilovací uhlí ve starém pekáči na balkoně.případně si udělat výlet za mněsto. Pokud máte děti bude to pro ně zážitek a dobrodružství.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
verka

Annas hodnotí zároveň, že mňam a že ji to neláká, asi tisková chyba.

před 5211 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kropitko

Docela jo,taky jsem je neměla už pěkně dlouho,je to škoda…
Občas si je udělám v mikrovlnce,sice to není ono,ale jde to.

před 5211 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek