… zjistíš to snadno: začnou klíčit, je stejně lepší je sázet již
mírně naklíčené …
… ale je na to vhodnější koupit sadbové brambory …
Upravil/a: Mc Merkurion
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je „marketem“ myšlen běžný maloobchod s potravinami tak nedají, jsou ošetřeny proti klíčivosti.
0 Nominace Nahlásit |
Hmm… to tě musí kobzol hodně bavit! Obávám se, že pěstování tímto způsobem se po všech stránkách nevyplatí, i když… ze dva ze tři ZDRAVÉ obědy by možná mohly stát za to úsilí. (;
0 Nominace Nahlásit |
Jak ze kterých. Na internetu je dostatek odkazů o ošetřování brambor proti klíčivosti a v obchodech je část brambor ošetřených. Ty prodávané v zimě a na jaře bych řekl, že budou jistě ošetřené. Protože je většinou jím i se slupkou, tak se asi dost najím i těch chemikálií. Kdo má dobrý sklep, určitě se vyplatí si je koupit u soukromníka. Někdy se takto brambory stříkají ještě na poli, takže ti můžou blbě klíčit i brambory napaběrkované po sklizni na poli. Naštěstí se prý poslední dobou šlechtí brambory s prodlouženou dobou dormance, aby se nemusely stříkat. Uvidíme.
0 Nominace Nahlásit |
zjentek: Tak ono na pěstování brambor toho zas tak moc není… Pokud je odpočatá půda a přidáš trochu hnoje, v zásadě nic dalšího nepotřebuješ a z 30g brambůrky Ti naroste i několik půlkilových kousků
Jo ale na půlkilový kobzol musíš být taky hlupý sedlák, jinak to nefunguje… aspoň tak še u nas na Prajzke pravi! (;
Jsem hloupej dost 😉
Na pronajaté zahrádce, která před námi zůtala asi 2 roky ladem jsme zryli
trávník, do drnů naházeli sadbu co žena dostala jako zbytek po sázení od
sousedky a byly z toho "B"rambory…
Popisoval jsem kolegům… K obědu (pro dva) jsem uvařil 3 brambory, pak
jsme si to ohřáli ještě k večeři, další den jsem to dojídal k obědu
a zbytek už pak bylo třeba vyhodit…
Zvážil jsem jednu náhodně vybranou z těch větších a měla nějak okolo 650g