Avatar uživatele
Krupice

Co vy a alternativní „udržitelná“ strava? Dali byste si na talíř cvrčky a červy?

Bon apetit? Doufám, že jsem panu Kazateli nezpůsobil újmu.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Disraeli před 901 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ametyst

Není nutno. Na tom jsme nevyrostli, na rozdíl od milionů lidí v jiných částech světa. Nemusíme být tak příšerně globální a solidární.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jirka F

Červi mně docela chutnali měl jsem je kdysi v jedné restauraci rizoto s červy. Cvrčky ne těch je mně líto.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Zkoušel jsem obojí, v různých úpravách. Klidně se to dá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
annas

Pokud bych to nevěděla,l možná ano. Koupila jsem si chipsy s chilli a wasabi, ale nepřečetla jsem si pořádně etiketu, byly z hrachové mouky s přídavkem mouky ze cvrčků. Musím říct, že chipsy byly výborné, nebylo popznat, že obsahují cvrččí mouku, bohužel, hrachová mouka mně způsobila zažívací potíže, takže tyto chipsy už nikdy více, ale určitě spíš kvůli luštěninám. Ty jím jen doma připravené, namáčím je, vodu sliji, dám čistou vodu, po prvním varu ji vylévám a pak vařím v jiné vodě. Pamatuji si od dětství, až později jsem se dověděla, že při výměně vody se vyplaví velká část nadýmavých oligosacharidů do vody. Proto ani kionzervované fazole či jiné luštěniny neopoužívám. Stejně jsem měla problémy po chipsech z luštěninové mouky, i když v ní nebyla přimíchána cvrččí mouka.

Nikdy neříkám nikdy, ale zatím šlo u mě spíš o konzumaci omylem.,

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kazatel

Se raději douč pravopis, ty červe.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
df

Jednou to určitě vyzkouším.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Keď si robíte jedlo v prírode, často sa tejto prírodnej prísade nevyhnete.
Na rôznych miestach Matičky Zeme je takáto strava prirodzená. Aj našinec v Ázii a Afrike by mal tieto dary domácej kuchyne aspoň ochutnať.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Disraeli

Záleží, jak upravené, ale jinak klidně. Takový hmyz nebo i žížaly, to je velmi výživné… v mnoha ohledech i docela efektivní řešení (ekonomicky, časově, výživově,…). Nám, alespoň většině, to může připadat divné, možná i nechutné, ale ono to až tak zvláštní ani nepřirozené vlastně není.
Pro sprotovce se dělají třeba i proteitnové tyčinky z cvrčků – měl jsem několikrát, moc dobré nejsou (jenže o chuť moc nejde). Ale kdyby to trochu ochutili nebo upravili, bylo by to lepší.

BTW, když píšeš do SZ, tak se nedá odpovědět, když máš privátní účet. ;)

Upravil/a: Disraeli

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek