ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? anonym, vagra, aramah, iceT, Andělé, johana 56, fcoop, Heřman, Vlk-Gabriela, Pájo, Illines před 4719 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
jiná odpověď
Neprofesionalita. V některých restauracích je to do očí bijící. Málo kde člověk narazí na obsluhu, o které se dá říct že je profesionál. Hlavně je to v obyčejných hospodách, Obsluha obutá v gumových pantoflích, v tričku, propíchaná piersingem a naprosto bez znalostí v oboru. Zeptat se třeba ma nějaké jídlo, podivného názvu, neni vám schopna říct z čeho se vaří.I když už něco přinese, neví jak servírovat, zkrátka hrůza. Naopak člověk , nebo alespoň já, velmi potěší, když narazí na slušně upraveného , zdvořilého číšníka či servírku, kteří jsou v obraze, usmívají se...........většinou se dá v takové restauraci i dobře najíst.
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
Vždy jdu nejdřív na wc a pokud je čisto tam ,tak vím, že je to OK.
Restaurace si opravdu vybírám , protože mnohé podniky si tak jen říkají.
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
v první řadě unifikované přílohy (při objednávce je odmítám
(i když je musím zaplatit), ale na talíř se mi skoro vždy dostane
pseudoznojemská okurka, nebo neidentifikovatelné kvasy (zelí?), někdy
i poloshnilé rajče).
Nedostatek fantazie.
Nedostatečná nabídka (např. vín k jídlům – to skutečně v čr
známe jenom muller thurgau?).
hrací automaty, hluk, kouř (jsem siný kuřák, ale do restaurace cigareta
nepatří), neprofesionalita.
no skoro vše.
naposledy jsem byl v restauraci v itálii, v čr nebo na slovensku ani
nepamatuji.
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
Je to vše dohromady,hlavně když mají popelníky,které přetékají vajgly,špatná hygiena a číšník,který vám dává najevo,že ještě nedojedl..
0 Nominace Nahlásit |
Neochotná obsluha
Dlouho jsem váhala jakou variantu vybrat,ale asi opravdu ze všeho nejvíc
mi vadí neochotná,protivná,neprofesionální a „slepá“
obsluha,navíc oblečená tak,že na první pohled nepoznáte rozdíl mezi
hostem a personálem.Kdyby teď nenosili ty dlouhé zástěry,tak to fakt není
k poznání.Že mi jídlo servírují ze špatné strany není tragédie,snad
se mi ani nestalo,že bych kdy dostala jídlo na špinavém talíři,na
některá jídla se vyplatí si počkat,vím,že na minutková se čeká
nejméně dvacet minut.
Ale co by mě vadilo,že na WC nebude h…lpapír.Ovšem nemůžeme
očekávat,že v každém větším městě bude restaurace oceněná
michelinskou hvězdou
Stalo se letos v létě:skupinka asi pěti lidí si šla sednout na
zahrádku k cukrárně na náměstí,měli venkovní i vnitřní obsluhu,že
jedna parta se nepletla pod nohy druhé.Vevnitř kromě personálu nebyl
nikdo,co by tam taky kdo dělal,když venku bylo nádherně.Na zahrádce nás
bylo dohromady tak osm,každý kdo přišel po chvíli odešel,ale nebylo se
čemu divit,když se obsluha tvářila a obsluhovala tak jak se tvářila a
obsluhovala.To znamená,že chodila kolem prázdných sklenic a hrnečků jako
by se nechumelilo,bez dotazu na další přání…Chtěli jsme platit,mávali
peněženkama jako na 1.máje-nic,žádná odezva.
Teď ovšem otázka-co je dneska restaurace? Podnik,kde číšník přinese
účet na tácku,nebo pajzl,který se názvem restaurace pouze honosí,protože
k jídlu jsou schopni přinést smažák s hranolkama?To přece ještě není
restaurace…
Byla jsem snad jednou jedinkrát v takové,kde číšník nosil utěrku přes
ruku,s druhou rukou za zády
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
Mě vadí hlavně kuřáci.Sice jsou někde kuřáci od nekuřáků odděleni dveřmi, ale když obsluha nese plné ruce talířů, tak je nechá otevřené a nebo tam jsou jen lítačky, kterými stejně ten kouř prochází.A někde je místnost oddělaná jen závěsem, což také kouři nezabrání.Někde mají sice napsáno, že v době oběda od 11 do 13 se nekouří, ale kolikrát není čas se v té době najíst a musíte tam jít po 13té hodině a to už tam je zahuleno.Zrovna tak je nemožnost v takovýchto restauracích si dojít na večeři.V této době již žádná omezení neplatí,takže není možné se od 18–21 najíst bez toho aniž bych musel k jídlu konzumovat ještě několik cigaret.
0 Nominace Nahlásit |
Nedostatečná hygiena
Nedostatečná hygiena je asi největší a základní problém našich restaurací. Při práci (obchodní zástupce, dodavatel v oblasti gastronomie) jsem viděl stovky hospod, od těch obyčejných kantýn, po hotelové „luxusní“. Od té doby mám na věc jiný pohled. Základem hospody (hospodou rozumějte jakékoliv stravovací zařízení) je čistá kuchyně, čisté sociálky, servis, prostředí. A hygienou se u nás nikdo moc nezabývá, kolikrát vám uvaří jídlo v takovém prostředí, že vidět to, zvracíte ještě týden, a to bez nadsázky!!!. A když jim přijde, těmhle pacholkům, kontrola, nic to nevyřeší, v 80% je to ohlášené, domluvené a následně uplacené. Určitě servis je důležitý (jak vypadá, jak se k vám chová, apod.), ale základem je kvalita jídla a prostředí. Když jdu dneska do hospody, jdu do jedné ze 4, o kterých vím (znám je), že se nemusím jídla štítit a bádat po jeho původu a způsobu úpravy. Hodně mě baví pořad Zdeňka Pohlreicha, protože ten chlap má pravdu a ví, o čem to je. Hodně lidem otevřel oči, ale mnohem víc lidí je stále „slepých“ a nechají si servírovat za své peníze blafy.
Mrkněte na:
http://www.iprima.cz/videoarchiv/all/2290/all
a udělejte si svůj vlastní názor 🙂
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
Vadí my počet restaurací, na každém rohu je nějaká restaurace a ty dobré pak známe jen z doporučení. Pak také, že ani sami majitelé nevědí co chtějí a z restaurace pak mají mišmaš klub.
0 Nominace Nahlásit |
Nedostatečná hygiena
Neříkám tím, že ve všech, ale odradí mě to asi nejvíce. Jak na talířích (např. zbytky od předešlých jídel), tak na toaletách.
Volila jsem i mezi neochotnou obsluhou, ale na špatnou hygienu mívám asi větší štěstí..
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
Dlouhé čekání a někdy chuť která s názvem daného jídla nemá nic
společného.
Restaurace navštěvuji málo, jen v létě když jdem s vnuky na pouť.
Někdy s manželem na večeři.
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
Život s restaurací je ztráta času. Všechno je tam špatně. Když jdete do restaurace s nějakou skupinkou nebo rodinou, vem to čert, věříte tomu, že pokrm je poctivě připravený. I ta hudba někdy nemusí být na závadu. Hudba může napomoci rozhovoru. Když je tam úplné ticho, tak by bylo lepší vůbec nemluvit. Nemusí si personál vytvářet obrazy o hostech. Zvlášť když nevíme z jakých sociálních vrstev personál restaurace pochází. Neochotná obsluha se někdy může přejít, únava, neradostný výdělek, povaha. Pro mě který nevím co bych v restauraci dělal by bylo utrpením trávit víc času než se ostatním zprotivím. Někdy i to jídlo nemusí být stopro, ale kdyby bylo nechutné? Spíš zbytečně drahé.
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
nic nevadí tolik, jako když je zahuleno. A nekuřácký restaurace nebudou, protože se to majitelům nevyplatí :{(>
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
Nemám vůči restauracím žádné kritické připomínky.
0
před 4718 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
Nejvíce mi vadí to, že se v restauracích kouří! Oddělená místnůstka nebo stolek nekuřáka u záchodků, protivná nebo žoviální obsluha, řvoucí děti v koutku házející po sobě kostkami, jejich rodiče, kteří to ignorují, kuchař, kterého sem poslal pracák po rekvalifikaci. Hnusně udělaný a umatlaný jídelák, smrad z kuchyně. Takových je bohužel většina, ale dají se najít i výjimky!
0
před 4714 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8229 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |