Avatar uživatele
postcd

Co udělat s masem v pekáči, odklopit/vyndat?

Jakmile je maso upečené v troubě (je uzavřené v plechovém pekáči. Je lepší vyndat a nechat přiklopené, vyndat a odklopit a nebo nechat v troubě přiklopené, pokud se ještě nebude jíst ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4001 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Jak kdy a jak které maso (myslím stav ´upečenosti´) a za jak dlouho ho hodláš jíst…
Pokud máš na povrchu upečenu křupavou kůrčičku, je lepší je odklopit, jinak krusta změkne – ale odklopené maso osychá.
Pokud vyndáš pekáč z trouby, bude obsah rychleji chladnout, zejména, pokud jej odklopíš.
Pokud necháš pekáč v horké troubě, bude se obsah i nadále péct.
Prostě – co a jak udělat závisí na dalších okolnostech, obecná rada neexistuje, (vy)zkoušej to.
___
Já třeba peču guláš – cca 90 minut na 200°C, pak vypnu troubu a nechám pár hodin ´dojít´. Ale pokud dělám grilovaná žebra, je vhodné je vyndat (a sníst) hned, jinak krusta na povrchu ´zmizí´.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek