Jakmile je maso upečené v troubě (je uzavřené v plechovém pekáči. Je lepší vyndat a nechat přiklopené, vyndat a odklopit a nebo nechat v troubě přiklopené, pokud se ještě nebude jíst ?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4001 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jak kdy a jak které maso (myslím stav ´upečenosti´) a za jak dlouho ho
hodláš jíst…
Pokud máš na povrchu upečenu křupavou kůrčičku, je lepší je odklopit,
jinak krusta změkne – ale odklopené maso osychá.
Pokud vyndáš pekáč z trouby, bude obsah rychleji chladnout, zejména, pokud
jej odklopíš.
Pokud necháš pekáč v horké troubě, bude se obsah i nadále péct.
Prostě – co a jak udělat závisí na dalších okolnostech, obecná rada
neexistuje, (vy)zkoušej to.
___
Já třeba peču guláš – cca 90 minut na 200°C, pak vypnu troubu a
nechám pár hodin ´dojít´. Ale pokud dělám grilovaná žebra, je vhodné
je vyndat (a sníst) hned, jinak krusta na povrchu ´zmizí´.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |