V anglickém zdroji jsem našla, že zelený zázvor je mladý jarní zázvor. Pěstuje se prředevším v Číně. Vlevo jsou další odkazy na zelený zázvor, zřejmě jde o určitý druh.
Nejkvalitnějí je druh zázvoru, který je na řezu modro-zelený proužek.
Existují různé druhy, záleží na tom, kde se pěstují.
.
Další informace v anglickém zdroji
http://chowhound.chow.com/topics/815995
http://food52.com/blog/9712-ginger-and-how-to-enjoy-it-at-every-meal
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je na řezu zelený (nazelenalý) kroužek, může jít o odrůdu
zázvoru (havajský) – to je OK.
Jinak by měl být syrový zázvor žlutý až jasně béžový (na čerstvém
řezu, oxidací na vzduchu matní až šedne).
😉
Jak voní a chutná?
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |