K mému překvapení mě výživová poradkyně pochválila za sádlo, což je dnes opět superpotravina. A máslo na mazání.
0 Nominace Nahlásit |
Já používám téměř výhradně sádlo. Náhražky jen v případě, že náhodou sádlo dojde. (žena má ve skříni nějaký olej, ale ani ona ho běžně na smažení nepoužívá)
0 Nominace Nahlásit |
Podle toho, co chceme smažit. Slunečnicový olej, nebo sádlo. A pak granitovou pánev.
Upravil/a: elkon
0
před 1037 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
TOP je sádlo, má vysoký bod kouřivosti a není karcinogenní. Lze smažit
další porce, sádlo přidávat.
Při smažení masa/řízků se doporučuje přidávat kolečka mrkve nebo
brambor. Bramboráky, koblihy aj. na sádle (pokud smažím, tak jen na
sádle).
Ghí, na něm je chutný řízek, doporučuje se, usmažit 1 dávku. Na další
smažení (pánev/kastrol), použít čerstvé ghí.
Rostlinný olej (řepkový, olivový, ale ne panenský) s přidáním alespoň
1 PL sádla.
Svého času se používal olej rýžový. Jen potřít plátky masa
(žádná lázeň). Splňuje požadavek na vyšší bod kouřivosti. To je také
to jediné.
Všechny ostatní oleje a ztužené tuky nejsou ze zdravotního hlediska, pro
člověka vhodné, k ničemu. Jen 2 oleje mají optimální poměr SAFA, MUFA,
PUFA. Slunečnicový olej sice má trochu Omega3, ale málo v poměru
k ostatním kyselinám. Vše co je z tuků/olejů „dobrým“ konzervantem
(aby zboží vydrželo dlouho v regálech obchodů = delší expirace), není
z hlediska zdravé výživy, pro člověka vhodné. Patří tam
i slunečnicový olej (je nejlevnějším olejem).
0
před 1035 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |