Avatar uživatele
Lukáš Ondriš

Co je méně zdravé chipsy nebo bíla mouka?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zzzlatokopka před 3506 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kostka0

Ani jedno není zdravé, nejlepší je necpát se pečivem a chipsy si dát jen občas (třeba na party).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Co tím myslíš, zdravé chipsy? Pokud si uděláš domácí chipsy například z batátů a dochutíš si je nějakým svým kořením, tak ti rozhodně daj víc než ty z obchodů, který se vyrábí na běžím páse, a čím neobvyklejší příchuť, tím víc aditiv (zvýrazňovačů chuti, barviv, aromat). Ani bych neobhajovala ty slané, už tak většina přijímá víc soli, než je doporučeno.
Pokud nemáš alergii na lepek, tak nevidím důvod, proč bys neměl bílou mouku používat. Jenže zase nepřehánět, pokud by byla ta pšeničná mouka celozrnná, určitě ti toho dá víc, v té bílé toho moc nebude. Zkus někdy vyzkoušet například něco z mouky žitné, špaldové, pohankové nebo amarantové, rozhodně víc zasytí a ještě tě to „prožene“.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Pokud jde o chipsy slané i s příchutěm (éčka) ze super/hyper a obchodů – jsou právě tyto horší než bílá mouka. Nebezpečné a nezdravé jsou zejména ty oleje (slunečnicový, palmový apod.), na kterých jsou tyto trvanlivé pochutiny připravovány + zbytečná éčka..
Domácí chipsy (zeleninové apod.) třeba i sušené jsou výborné i zdravé.

A bílá mouka – zde se jedná zřejmě spíše o přemíru pšenice v naší stravě, která je obecně nadužíváním považována za nebezpečnou lidskému zdraví.
Lze úspěšně nahradti, obejít se bez knedlíků, pečiva a těstovin
(mně občas chutnají a chléb bez podílu bílé mouky u nás není/nepeču).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek