ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zzzlatokopka před 3506 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ani jedno není zdravé, nejlepší je necpát se pečivem a chipsy si dát jen občas (třeba na party).
2Kdo udělil odpovědi palec? Lukáš Ondriš, Putin
před 3506 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Co tím myslíš, zdravé chipsy? Pokud si uděláš domácí chipsy
například z batátů a dochutíš si je nějakým svým kořením, tak ti
rozhodně daj víc než ty z obchodů, který se vyrábí na běžím páse, a
čím neobvyklejší příchuť, tím víc aditiv (zvýrazňovačů chuti,
barviv, aromat). Ani bych neobhajovala ty slané, už tak většina přijímá
víc soli, než je doporučeno.
Pokud nemáš alergii na lepek, tak nevidím důvod, proč bys neměl bílou
mouku používat. Jenže zase nepřehánět, pokud by byla ta pšeničná mouka
celozrnná, určitě ti toho dá víc, v té bílé toho moc nebude. Zkus
někdy vyzkoušet například něco z mouky žitné, špaldové, pohankové
nebo amarantové, rozhodně víc zasytí a ještě tě to „prožene“.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud jde o chipsy slané i s příchutěm (éčka) ze super/hyper a
obchodů – jsou právě tyto horší než bílá mouka. Nebezpečné a
nezdravé jsou zejména ty oleje (slunečnicový, palmový apod.), na kterých
jsou tyto trvanlivé pochutiny připravovány + zbytečná éčka..
Domácí chipsy (zeleninové apod.) třeba i sušené jsou výborné
i zdravé.
A bílá mouka – zde se jedná zřejmě spíše o přemíru pšenice
v naší stravě, která je obecně nadužíváním považována za
nebezpečnou lidskému zdraví.
Lze úspěšně nahradti, obejít se bez knedlíků, pečiva a těstovin
(mně občas chutnají a chléb bez podílu bílé mouky u nás
není/nepeču).
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |