Avatar uživatele
annas

Čím to je, že chléb po delší době ztvrdne, zatímco sušenky změknou?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? vagra, aramah, GM, rynek878, flodur, anonym, iceT, Terryle, Radak před 5057 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

těsto na chléb neobsahuje žádný tuk ,kdežto těsto na cukroví, sušenky se bez tuku neobejde

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
rynek878

Tvrdost pečiva zásadně ovlivňuje obsah vody. Sušenky jí obsahují po upečení podstatně méně než chléb, a jsou tedy tvrdší. Jejich struktura ale způsobuje, že se z nich voda pomaleji odpařuje, a naopak snáze vodu ze vzduchu pohlcují. Právě to je důvod, proč při běžné teplotě a vlhkosti vzduchu na rozdíl od chleba měknou.

Vlastní zdroj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek