Avatar uživatele
štamgast

Čím se potírají klasické hnědé tyčinky, že jsou tak lesklé?

Doplňuji:
Myslím kupované hnědé malé křupavé tyčinky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, IK před 4663 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Nevím co jsou klasické hnědé tyčinky, natož v souvislosti s vařením. Vařím, smažím, peču, ale neznám. Holt mám mezery 😁.
Upřesni.
Jó slaný tyčinky? Tak při pečení je přirozeně i chleba lesklý, kůrka. Oni ty tyčky ale ještě před pečením potřou nějakým sajrajtem z „bílku“ a soli, aby se leskly.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

měl bys konkretizovat o jaké se ti jedná

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

http://www.al­tiskolin.cz/ta­jemstvi-polev-lesk-slozeni-a-snadne-zpracovani.a5.html

zde v odkazu máte vše o lesku čokoládové polevy..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Nepotírají se, ale máčí. V louhu. Žádný strach, tímto louhem se nazývá lázeň ze soli, sody a vody. Po upečení se vytvoří typická tmavá barva a zvláštní, specifická chuť. Ale nejen u tyčinek. Tento způsob se používá i na pečivo (preclíky, rohlíky, pletýnky) – zejména v Bavorsku.
(Určitě jste se s tím setkal už i v obchodech. Já je viděla třeba v Kauflandu.)
Tady jsou dva zajímavé recepty:
http://vareni­.dama.cz/index­.php?a=ukaz&re­cept=4473

http://www.bez­lepkovadieta.cz/kuchar­ka/vanoce-v-bezlepkove-kuchyni/2928-3/louhovane-precliky

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Všeználek

No nevím ale řekl bych, že na mysli má kupované tyčinky ne? :)

Ty jsou tak krásně hnědé,že to ani není možné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
auluk

myslím že nějací neumějí číst a nevím možná vajíčkem ? :) ale nevím

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek