Nevím co jsou klasické hnědé tyčinky, natož v souvislosti
s vařením. Vařím, smažím, peču, ale neznám. Holt mám mezery 😁.
Upřesni.
Jó slaný tyčinky? Tak při pečení je přirozeně i chleba lesklý, kůrka.
Oni ty tyčky ale ještě před pečením potřou nějakým sajrajtem z
„bílku“ a soli, aby se leskly.
0 Nominace Nahlásit |
měl bys konkretizovat o jaké se ti jedná
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 4663 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
http://www.altiskolin.cz/tajemstvi-polev-lesk-slozeni-a-snadne-zpracovani.a5.html
zde v odkazu máte vše o lesku čokoládové polevy..
0 Nominace Nahlásit |
Nepotírají se, ale máčí. V louhu. Žádný strach, tímto louhem se
nazývá lázeň ze soli, sody a vody. Po upečení se vytvoří typická tmavá
barva a zvláštní, specifická chuť. Ale nejen u tyčinek. Tento způsob se
používá i na pečivo (preclíky, rohlíky, pletýnky) – zejména
v Bavorsku.
(Určitě jste se s tím setkal už i v obchodech. Já je viděla třeba
v Kauflandu.)
Tady jsou dva zajímavé recepty:
http://vareni.dama.cz/index.php?a=ukaz&recept=4473
http://www.bezlepkovadieta.cz/kucharka/vanoce-v-bezlepkove-kuchyni/2928-3/louhovane-precliky
0 Nominace Nahlásit |
No nevím ale řekl bych, že na mysli má kupované tyčinky ne? :)
Ty jsou tak krásně hnědé,že to ani není možné.
0
před 4663 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
myslím že nějací neumějí číst a nevím možná vajíčkem ? :) ale nevím
0
před 4663 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek