Mně zatím ne (musím zaklepat). Navíc si myslím že v dnešní době už
to není možné jelikož každý nový papiňák má plno různých
bezpečtnostních ventilů a vychytávek-ten můj nový má pracovní ventil,
pak má dva bezpečtnostní ventily a ještě má v místě těsnění
v plechu malou díru takže když se těsnění tlakem příliš nafoukne a
vznikne mezera tak prostě se takto tlak uvolní.
Doplňuji:
česílko: Vy jste hasič?
Jinak já papiňák mám protože kdybych dělal vývar normálně v hrnci tak
bych ho musel dělat mnohonásboně déle.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? Jikra, redy, zzzzz, Mc Merkurion, gagaga, marci1 před 3952 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Používám dva papiňáky ( 2L a 6L ) typu „Kukta“ už asi 40 let bez jediné poruchy a bez nich bych snad už ani uvařit neuměla. Kdysi jsem věnovala kamarádce na vesnici stejný papiňák. Dlouho se ho neodvážila použít a když pak sebrala odvahu, dívala se na něj škvírkou v pootevřených dveřích, jestli nevybouchne. Nakonec strach překonala a dneska je to pro ni důležitý pomocník. Stačí si jen pořádně přečíst návod a trošku myslet … 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Jak slyším papíňák. je mi špatně, nikdy bych ho nechtěla,
bojím se.
Stalo se mi při otvírání, že jsem si celej obsah vylila na břicho, do
dneška cejtím tu bolest ☹
Vím, že už jsou vymakaný, ale ani tak nééééchci !!
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Bouchl. Příčina byl kolenovrt otec, kterému bylo zatěžko dát za průrazové pojistky pár Kčs, tak pojistky změřil a v práci je vyrazil z hliníkového plechu, což samozřejmě nemohlo fungovat, neznaje složení plechu těch originálních pojistek. Ovšem tehdy jsem viděl poprvé molekulární kuchyni, maso, které se v něm vařilo, bylo ve formě molekul rozprostřeno po stropu, navíc tamtéž plastický obtisk víka. Papiňák byl samozřejmě nevratně deformován, což bylo štěstí, páč ten model už nebyl v prodeji a nově koupený typ průrazové pojistky nepoužíval.
0 Nominace Nahlásit |
Ne, preventivně nevlastním. Bouchnout to může, i když skoro všichni tvrdí, že ne. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Mne primo ne, ale me matce, varila v nem kroupy a ty ucpaly ventil a pak to bylo vsechno na strope.
0 Nominace Nahlásit |
mě osobně ne,ale jestli se dobře vzpomínám měli jsem na to kdysi
2 výjezdy(jsem hasič) v prvním případě to vymalovalo byt,ve druhém to
vyrazilo okna,dveře a zničilo 2 ytongové příčky.Sklo z oken bylo cca 70m
daleko.
Dnešní moderní papiňáky mají ale dost ochran proti explozi,staát se to
ale může.
Máti se kdysi stalo že u toho hliníkovýho ji ustřelila ta kovová
potvora na vrchu kudy utiká pára a zarazila se do dřevěnýho stropu.Rána to
byla pěkná,mít nad tím někdo hlavu tak je bez ní.
Papiňák je nebezpečný když se s ním neumí zacházet ale já bych bez
něj polovinu jídel neuvařil a nebo za mnohonásobně delší dobu.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |