Avatar uživatele
HakitoCZ

Beef jerky/Sušené maso – Podomácku

Hojte, lidstvo!
Jsem milovníkem výše zmíněného pokrmu, ale vždy mě bolí šrajtofle, když platím tu nekřesťanskou sumu za relativně malé množství pochutiny.
Proto se ptám, má-li někdo osvědčený způsob, jak si je vyrobit doma.
Lépe řečeno, recepturu, postup výroby a tak dále.
Na serveru wikihow jsem našel návod, ale rád bych znal názor Čecha. :}
Díky všem.
(Když bude třeba rozhovoru, zeptám se v diskuzi)
Doplňuji:
EDIT: Ach ano, ten odkaz na wikihow je tady
http://www.wi­kihow.com/Make-Beef-Jerky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? anonym, chudst před 4827 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Podívejte se do jednoho ze starších odkazů..

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/umite-nebo-si-to-nekdo-dela-ususit-maso

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Tento se dělá v troubě.Nechutná mi to,zlatý grilovaný masíčko.Ostatním to jelo.

Zdroj: http://www.re­cepty.cz/recep­t/susene-maso-11594

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Neznám sice tuto pochoutku v orginále, ale několikrát jsem sušil různé druhy masa. Snažil jsem se využít znalostí a poznatků původních indiánú.
I když je u nás trošku odlišné podnebí, tak i u nás to lze s úspěchem dělat na slunci. Rychlejší, a jedndoduší je využít klasickou sušičku na ovoce. Nepoužíval jsem žádné marinády ani sůl, tak jak to dělávali kdysi. Použít však marinádu, koření a sůl podle vlastní chuti byx nemělo být problémem. Osvědčila se zvěřina /jelení a srnčí / a nebo taky libové hovězí. Krájel jsem plátky do tloušťky jednoho centimetru. Potom jednoduše dát do sušičky a sušit. Před sušením lze upravit marinádou, nebo kořením podle libosti. Pro začátek bych asi zkusil nějaké grilovací koření, nebo nějakou podobnou směs./Osobně mi chutnalo „country koření“/ Usušené maso vydrží velice dlouhou dobu, ovšem pokud se nesní.
Přeji mnoho úspěchů

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek