Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.duben 12:50

Z jakého důvodu je rýži „parboiled“ nutné vařit déle, než běžnou rýži?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Sáček běžné rýže je při přípravě nutné vařit cca 15 minut, zatímco sáček parboiled rýže je nutné vařit 25 minut. Přitom by se zdálo, že parboiled (předvařená) rýže bude méně náročná na přípravu, protože je pro tyto účely už vlastně předpřipravená. Ale všechno je jinak. Snad se v tom někdo vyzná. Děkuji.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.duben 12:57

Z jakého důvodu je rýži „parboiled“ nutné vařit déle než běžnou rýži?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Sáček běžné rýže je při přípravě nutné vařit cca 15 minut, zatímco sáček parboiled rýže je nutné vařit 25 minut. Přitom by se zdálo, že parboiled (předvařená) rýže bude méně náročná na přípravu, protože je pro tyto účely už vlastně předpřipravená. Ale všechno je jinak. Snad se v tom někdo vyzná. Děkuji.